Nieuws Kempen “Volautomatische wasstraat om traditie te behouden”

“Volautomatische wasstraat om traditie te behouden”

“Volautomatische wasstraat om traditie te behouden”

Na Fir Bolg gaat door, en behoudt de traditie van drankjes uit glazen te serveren. Het festival uit Vorselaar is een van de eerste middelgrote evenementen die deze zomer plaatsvindt. “We werken al langer aan een volautomatische wasstraat voor onze glazen. Vorig jaar had onze technische ploeg tijd zat om alles op punt te stellen”, zegt festivalbaas Luc Janssens. Hij kan voor de editie van dit jaar een straffe affiche voorstellen.

 

Het festival in Vorselaar zal op 2, 3 en 4 juli opnieuw voor sfeer zorgen in de Kempische gemeente. “Geen festival zoals we gewend zijn, maar wel een festival. En dat conform alle geldende voorzorgsmaatregelen”, benadrukt festivalbaas Luc Janssens. Hij presenteert trots een straffe affiche met onder meer Bart Peeters, Tourist LeMc en Soulsister.

Hygiënische wasstraat

“Het festival vindt volledig plaats in openlucht, want het hoofdpodium is een buitenpodium. Tot nu toe is het aantal toeschouwers beperkt tot 2.500 personen. Drank- en voedsel verkoop verlopen volledig corona proof.”

Het Vorselaarse festival serveert drank nog altijd in glazen, en niet in plastic bekers. “Achter de schermen werken we al langer aan een volautomatische wasstraat. Door het wegvallen van editie 2020 kreeg onze technische ploeg de kans om onze wasmachines op punt te stellen. Het spoelen van onze glazen gebeurt voortaan op een zo hygiënisch mogelijke manier. De machine is een Na Fir Bolg-realisatie waarop we zeer fier zijn.”

Geen compromissen

Tijdens Na Fir Bolg heersen strenge voorschriften, maar het festival sluit geen compromissen op artistiek vlak. “Onze headliners zijn stuk voor stuk straffe artiesten, die vaak zelf na een somber jaar weer voor het eerst voor een live-publiek spelen”, besluit Janssens.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer