Nieuws Kempen Volgende week 6 nachten hinder op Antwerpse ring in Waaslandhaven

Volgende week 6 nachten hinder op Antwerpse ring in Waaslandhaven

Ring Antwerpen, foto: Google

Volgende week 6 nachten hinder op Antwerpse ring in Waaslandhaven

ANTWERPEN – Veel zakelijk én privé verkeer van en naar de Kempen verloopt over de Antwerpse ring. Dat verkeer zal volgende week -vooral ’s nachts- moeten rekening houden met mogelijke hinder. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert zes nachten lang onderhoudswerken uit aan het wegdek van de Antwerpse Ring in de Waaslandhaven, niet ver van de Liefkenshoektunnel. De werken situeren zich tussen het knooppunt van de Ring met de E34 en het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord.

Als de weersomstandigheden het toelaten, werkt het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf maandag zes nachten lang aan het wegdek van de R2 in de Waaslandhaven. ’s Nachts moet het verkeer ter hoogte van de werken over één rijstrook. Eén nacht wordt de R2 zelfs volledig afgesloten. Ook enkele op- en afritten zullen niet beschikbaar zijn.

“Het wegdek van de Ring is plaatselijk aan vernieuwing toe. Om te vermijden dat de schade aan het wegdek toeneemt en om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers te waarborgen, zijn herstellingen nodig. Tussen het knooppunt van de Ring (R2) met de E34 en het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord worden er daarom lokale asfaltherstellingen uitgevoerd”, aldus het AWV.

Niet in de spits

De onderhoudswerken vinden telkens plaats tussen 20 uur en 6 uur, om het woon-werkverkeer niet te hinderen. AWV zegt ook zoveel mogelijk rekening te houden met de ploegenwissel van de havenarbeiders. Zo worden sommige op- en afritten pas na 22 uur afgesloten en wordt het verkeer op de R2 pas nadien op één rijstrook gezet.

De Ring blijft tijdens de werken, op één nacht na, open in beide richtingen. “Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer er wel meestal over één rijstrook passeren”, zo laat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) weten. Tijdens de nacht van 29 op 30 januari wordt de Beverentunnel richting Nederland afgesloten en volgt het verkeer een omleiding. Overdag is er geen hinder.

De werken starten maandagavond tussen de E34 en Waaslandhaven-Zuid en schuiven elke nacht wat op. Tijdens de eerste nacht is ook de aansluiting van de E34 vanuit Antwerpen naar de R2 (richting Nederland dus) afgesloten, het verkeer wordt dan omgeleid via het complex Vrasene of via Melsele en vervolgens de Steenlandlaan.

In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 januari wordt de Beverentunnel afgesloten richting Nederland en moet het verkeer richting Nederland omrijden via de sluis van Kallo. De laatste drie nachten vinden de werken in de rijrichting Gent plaats, maar dan is de R2 nooit volledig afgesloten.

In de nacht van vrijdag 31 januari op zaterdag 1 februari is de aansluiting van de R2 naar de E34 richting Gent wel dicht. Er wordt een omleiding voorzien via het complex Melsele.

In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 februari tot slot is de aansluiting van de R2 met de E34 richting Antwerpen afgesloten en moet je eveneens een omleiding volgen via het complex Melsele.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.