the corner

Volkskroeg heropent deuren als The New Corner

BEERSE - Niet toevallig tijdens de Kapellekensmarkt ging dinsdag het volkscafé The Corner, op de hoek van de Schransdriesstraat en de Oostmalseweg in Beerse, open met Ludo Van Gestel (48) als nieuwe uitbater. De zaakvoerder heeft het pand de voorbije weken grondig vernieuwd en er The New Corner van gemaakt. “Er was heel veel vraag in Beerse naar een dergelijk volkscafé”, zegt Ludo Van Gestel.

De eerste openingsdag van café The New Corner in Den Hout in Beerse was dinsdag meteen een voltreffer. Dat kon ook moeilijk anders omdat na twee jaar coronapauze de Kapellekensmarkt weer kon plaatsvinden in de buurt. Onder een stralend lentezonnetje zat het terras van het café dat zijn naam alle eer aandoet weer helemaal vol. Ook binnen draaide het café opnieuw als vanouds.

Nadat de kroeg heel wat maanden heeft leeggestaan, heeft Ludo Van Gestel uit Beerse de zaak nu nieuw leven ingeblazen. “Ik heb The Corner zelf nog acht jaar lang opengehouden, maar een zestal jaar geleden heb ik de zaak doorgegeven”, zegt cafébaas Ludo Van Gestel. “Nadat het pand een tijdje leegstond, heb ik het gebouw zelf aangekocht. De voorbije tien weken hebben we de handen uit de mouwen gestoken en hebben we het café helemaal opgeknapt. Zo installeerden we een nieuw dak, nieuwe elektriciteit en isolatie en een nieuwe vloer. Ook de buitengevel is helemaal vernieuwd. De gezellige toog van weleer hebben we behouden, al kreeg die wel een nieuw blad.”

 

Uitbater Ludo Van Gestel (links) en enkele familieleden en een personeelslid staan achter de toog van het vernieuwde café The New Corner in Beerse. — © Bart Van den Langenbergh

De Nachtegaal

Het café in Den Hout gaat al meer dan zestig jaar mee en stond vroeger bekend als café De Nachtegaal bij Jos Druyts, in de volksmond bekend als den Buyckx. Ludo Van Gestel heeft zelf ook nog horeca-ervaring als voormalige uitbater van café Chapeau in Merksplas. “Er zijn nog maar weinig echte volkscafés in Beerse en er was heel veel vraag naar. Het is ook niet toevallig dat we de deuren met de Kapellekensmarkt hebben geopend. Wat zou deze markt zijn zonder een café in de buurt?”, vraagt Ludo Van Gestel zich af. “Ik ga nog werk maken van een nieuw terras aan de achterkant en ik doe ook nog een aanvraag om aan de voorkant enkele terrastafels te zetten. Het is uiteindelijk de bedoeling dat mijn zoon Philip (21) mee het café gaat uitbaten.”

De komende twee dagen, woensdag en donderdag, gaat de kroeg weer even dicht om vanaf vrijdag 22 april definitief van start te gaan. The New Corner is vanaf dan enkel gesloten op dinsdag en woensdag.

 

Het zonovergoten terras van café The New Corner in Beerse zat dinsdag tijdens Kapellekensmarkt helemaal vol. — © Bart Van den Langenbergh

Verkeerslichten

Het café is gelegen op het drukke kruispunt van de Schransdriesstraat en de Kapelstraat, vlak tegenover de Sint-Corneliuskapel. De hele omgeving kreeg de voorbije jaren een opknapbeurt en het kruispunt zelf werd uitgerust met verkeerslichten. Die lichten werden al wel uitgetest, maar zijn nu ook klaar om te functioneren. “De verkeerslichten treden op woensdag 20 april om 14u in werking. De aannemer maakt de Kapelstraat tegen woensdag om 16u vrij, zodat de straat weer volledig open kan gaan voor het verkeer”, zegt Ingrid Van Genechten (CDE-Vlim.be), schepen van Openbare Werken in Beerse.

 

Op het vernieuwde kruispunt aan het café in de Schransdriesstraat in Beerse treden de verkeerslichten woensdag definitief in werking. — © Bart Van den Langenbergh

Dinsdag was het ook weer gezellig druk op de traditionele Kapellekensmarkt in de Kapelstraat. In totaal stonden er 58 kramen opgesteld in de vernieuwde straat, waaronder 28 kramen voor de rommelmarkt. Naast professionele handelaars waren ook de heemkundige kring De Vlierbes en het Bevrijdingscomité van Beerse present op deze jaarmarkt.

 

In de Kapelstraat in Beerse was het dinsdag gezellig druk tijdens de Kapellekensmarkt. — © Bart Van den Langenbergh