Nieuws Kempen Voorbereidingen heropstart horeca gestart

Voorbereidingen heropstart horeca gestart

Voorbereidingen heropstart horeca gestart

In Herentals bereiden het stadsbestuur en de handelaars zich samen voor op de heropstart van de handel en de horeca. Achter de schermen wordt er volop gewerkt om alles klaar te zetten voor  het moment dat de coronamaatregelen versoepeld worden.

Zo wil de stad de horeca-uitbaters de kans geven om nieuwe terrassen te plaatsen, en om hun bestaande terrassen uit te breiden. De voorwaarden voor de horeca-uitbaters zijn simpel: ze moeten de verkeersveiligheid respecteren, er moet voldoende doorgang zijn en de buren moeten akkoord zijn. De stad bekijkt momenteel het voorstel om de horeca-uitbaters en detailhandelaars opnieuw vrijstelling te geven voor de terras- en uitstallingsbelasting.

De stad wil dit jaar ook opnieuw grote pop-upmuziekbars toelaten. Er mag maximaal één muziekzomerbar komen in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. “We kijken vooral naar voorstellen die samenwerken met de lokale economie. We moedigen Herentalse ondernemers aan om zich hier op in te schrijven. Een muziekzomerbar brengt veel sfeer met zich mee en is een echte aanwinst voor de stad. Daarom gaat onze voorkeur uit naar een lokale ondernemer”, klinkt het bij de stad.

Ook is er deze zomer opnieuw plaats voor rustigere zomerbars. “Zo willen we op de Grote Markt opnieuw een grote zomerbar. Maar ook op de dorpspleinen van Morkhoven en Noorderwijk, en in het Stadspark en het Begijnhofpark willen we terrassen toelaten. Deze zomerbars worden bij voorkeur uitgebaat door lokale ondernemers en verenigingen. De stad kan geïnteresseerde verenigingen hierbij ondersteunen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse, Mol
Beerse

Badweelde vult blinde vlek in

Badweelde uit Beerse opende een nieuwe vestiging in Mol. De Kempische zwembad- en outdoorspecialist vult hiermee een regio in waar… Lees meer