Nieuws Kempen Vrijheid autovrij?

Vrijheid autovrij?

foto: Google

Vrijheid autovrij?

HOOGSTRATEN – Het gemeentebestuur van Hoogstraten zoekt, net als andere gemeentebesturen, manieren om handelaars en horeca uitbaters te helpen na de corona-ellende. Daarom onderzoekt Hoogstraten of het mogelijk is om de Vrijheid op zondagnamiddag autovrij te maken.

“Het idee leeft en we zouden het zeker fijn vinden, maar er ligt nog niets vast”, legt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) uit in Gazet van Antwerpen. “Bovendien hebben onze horeca-uitbaters ook duidelijk gemaakt dat ze er nu nog niet aan toe zijn. En we moeten bij een autovrije Vrijheid ook extra manschappen van de politie en brandweer inschakelen. Er komt heel wat planwerk bij kijken.”

Waar het mogelijk is, zijn de caféterrassen aan de Vrijheid al wel wat uitgebreid. “Op sommige plekken werden ook parkeerplaatsen door terrassen in gebruik genomen. Hier en daar moeten de terrassen nog wat bijgeschaafd worden, maar voorlopig gaat alles goed. Komende maandag stellen we ons relanceplan voor, daar moeten nog meer concrete voorstellen uitkomen.”

Reageer op dit bericht

Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer