IMG_8153

Warme chocolade om renovatie te financieren

Twerk uit Herentals, een sociale werkplaats voor mensen met autisme, wil in 2019 5 extra mensen in dienst nemen. Het voorbije jaar kwamen er ook al 5 mensen bij. Om de uitbreiding te financieren lanceren ze de komende 10 dagen een grote Chocolate4Life-actie.

2018 was een druk jaar bij Twerk. Er werd ruim 11 ton FairTrade chocolade verwerkt, dat is 15% meer dan het jaar voordien. Er gingen 35.000 paaseitjes, 100.000 sintfiguren en 3.000 kilo pralines de deur uit.

De Chocolate4Life-actie kadert in de Warmste Week van Studio Brussel. Tot 22 december opent een pop-upshop, doet het bedrijf een oproep tot giften en houdt het een Warmste Tombola.

3 euro meer
“We verhuizen onze administratie naar een gloednieuwe ruimte onder ons woonproject Twonen in de Collegestraat. En de balie ervan richten we nu in tot pop-upshop, waar iedereen limited editions van onze chocola kan komen kopen. We doen dan altijd 3 euro bovenop de normale verkoopprijs. Die 3 euro gaat rechtstreeks naar ons eigen goede doel: de renovatie van de oude ateliers van Twerk,” zegt directeur Bart Michiels. “In 2019 willen we nog meer mensen aan Twerk en daarvoor moeten onze ateliers heringericht worden. Met een vernieuwd atelier en met nieuwe machines kunnen we nog meer mensen gelukkig maken.”

Nieuw dit jaar is dat Twerk door Facebook is erkend als goed doel, als 1 van de eerste in de Kempen. Daardoor kunnen ook via die weg giften gebeuren.

“2018 was een goed jaar, maar voorlopig halen we het niet alleen met chocoladeverkoop en -productie. We roepen iedereen op om ons een duwtje in de rug te geven. Ook bedrijven-sponsors zijn altijd welkom”, aldus nog Bart Michiels.