3BOUW 3bouw en Rabbits Ballooning hebben elkaar gevonden — © Marc Peeters

Warmeluchtballon 3bouw houtskeletbouw maakt eerste vaart: “Nog steeds goede manier om voor velen zichtbaar te zijn”

Wie zaterdagochtend vroeg uit de veren was, heeft in de regio Westerlo mogelijk een warmeluchtballon gezien die nog nooit eerder passeerde. Het was dan ook de allereerste vaart van de gloednieuwe 3bouw houtskeletbouw-ballon van de Olense ballonvaarders Bart Geeraerts en Kevin Van Dessel. “Je zal deze ballon nu veel vaker kunnen spotten. De vraag naar ballonvaarten is weer toegenomen.”

Bart en Kevin zijn het kloppend hart van het Rabbits Ballooning Team. Een bekende naam in het Kempens ballonwereldje. Jarenlang vlogen ze met de wespen. Twee ballonnen met gele en zwarte strepen. Nog beter bekend is Funny Bunny, een special shape in de vorm van een konijn. “Voor een paar jaar begon de belangstelling voor ballonvaarten wat te tanen en hebben we onze acitiviteiten wat afgebouwd”, weet Bart Geeraerts.

“Ondertussen is de wind figuurlijk gedraaid en zit ballonvaren weer meer in de lift. En dan werden we gecontacteerd door Jef Imants en Paul Wens van houtskeletbouw 3bouw uit Westerlo. De firma dacht erover na om een ballon te sponsoren en zocht naar een ballonteam om mee samen te werken. We zijn tot een overeenkomst gekomen en werd een gloednieuwe ballon besteld bij Cameron, in de kleuren van de onderneming en voorzien van het logo.”

Bij de eerste zonnestralen ging de vaart van start. — © Marc Peeters

Om 5u zaterdagochtend werd verzamelen geblazen in een weide achter de kijkwoningen van 3bouw langs de Olenseweg in Westerlo. “Het is best spannend want we zien onze ballon nu voor het eerst in het echt”, verklapt Jef Imants. “En dat is toch nog wat anders dan op een filmpje van een testvlucht. We zijn ervan overtuigd dat een warmeluchtballon nog steeds een zeer goede manier is om voor heel wat mensen, en dus ook voor potentiële klanten, zichtbaar te zijn. We zitten al in het korfbal en basketbal en ondersteunen organisatoren van lokale evenementen, maar we zochten toch iets extra.”

Rino, één van de medewerkers van 3bouw, maakt in zijn vrije tijd deel uit van de grondploeg van het Rabbits Ballooning Team. Hij bracht de partijen samen. Rabbits Ballooning liet niet alleen een nieuwe ballon maken maar ook de mand, de branders en de aanhangwagen om het geheel te transporteren zijn gloednieuw. “Het is de bedoeling dat we de ballon regelmatig gaan laten varen met zakenrelaties of medewerkers aan boord”, zegt Paul Wens. “Het ballon team zal uiteraard ook zelf private vaarten organiseren. Wij hebben dan de publiciteit.”

3bouw houtskeletbouw bestaat 18 jaar. De firma realiseert jaarlijks een 65-tal woningen, hoofdzakelijk in de provincie Antwerpen. De onderneming is gespecialiseerd in energieneutraal bouwen en zet daarvoor een 35-tal medewerkers in.