Nieuws Kempen Wegen scheiden tussen Indupol en Belgisch Solar Team

Wegen scheiden tussen Indupol en Belgisch Solar Team

Wegen scheiden tussen Indupol en Belgisch Solar Team

solar teamNa twaalf jaar scheiden de wegen tussen Indupol en het Belgische Solar Team. De bouw van de zonnewagen die zal uitkomen in de volgende World Solar Challenge in oktober van dit jaar in Australië, zal niet langer bij de Arendonkse specialist in composietmateriaal worden gebouwd. De vorige wagen, de Indupol One, behaalde vorige week nog de derde plaats in de Abu Dhabi Solar Challenge.

“Wij hebben vanaf het begin meegewerkt aan de bouw van de zonnewagens voor het Belgische Solar Team, intussen al twaalf jaar lang”, legt projectleider Marc Monden van Indupol uit. Elke twee jaar wordt een nieuw team gevormd door studenten van de KU Leuven en die bouwen telkens een nieuwe wagen. “Voor het nieuwe team meldden zich grotere sponsors en de studenten hebben verkozen om daarmee in zee te gaan. Zodoende eindigt hier onze samenwerking. Ja, dat vinden we wel jammer.”

Teamlid in dienst
De vorige Belgische zonnewagen, de Indupol One, heeft vorige week nog een mooie prestatie geleverd in de Verenigde Arabische Emiraten. Aan de Abu Dhabi Solar Challenge namen vijftien teams uit tien landen deel. Het Belgische team eindigde met een derde plaats op het podium. Naast deze mooie prestatie behaalde het team ook de prestigieuze promotie- en marketingaward. De wedstrijd was de eerste voor zonnewagens in het Midden-Oosten.

Intussen heeft Indupol met Alexander Croes een van deze teamleden in dienst genomen. Hij was de eindverantwoordelijke voor de bouw van de composietonderdelen van de Indupol One. “Hij heeft met de bouw een belangrijke kennis opgebouwd die we binnen het bedrijf goed kunnen gebruiken”, aldus Marc Monden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer