Nieuws Kempen Wegenwerken in Noorderkempen

Wegenwerken in Noorderkempen

Wegenwerken in Noorderkempen

TURNHOUT/MERKSPLAS/ HOOGSTRATEN – In verscheidene gemeenten in de Noorderkempen is het de komende weken nog rekening houden met verkeershinder door wegenwerken, vooral op de N124 tussen Turnhout en Hoogstraten. Tot aan het bouwverlof wordt nog aan diverse wegen gewerkt.

Op de Steenweg op Turnhout in Merksplas wordt sinds begin mei gewerkt aan de nutsleidingen. Daardoor moet het verkeer richting Turnhout nog tot eind oktober een omleiding volgen. De andere rijrichting blijft wel vrij. Nog tot eind volgende week zijn ook de werken bezig op de binnenring in Turnhout, tussen de Steenweg op Gierle en de Steenweg op Tielen. Daar moet het verkeer in beide richtingen over een rijstrook van de buitenring.

Op maandag 15 juni start de vernieuwing van het kruispunt Steenweg op Hoogstraten met de Veldenbergstraat in Merksplas. Die werken duren drie weken. Tijdens deze periode kan het verkeer beurtelings passeren via tijdelijke verkeerslichten. Deze werf overlapt een week met de vernieuwing van het wegdek op de N124 in Wortel (Hoogstraten). Die werken duren tot de start van het bouwverlof op 10 juli. De weg is plaatselijk afgesloten op werkdagen.

Wie de komende maand van Hoogstraten naar Turnhout wil rijden – in normale omstandigheden ongeveer een kwartier – kan maar beter ruim op tijd vertrekken. “Al deze werken stonden sowieso op de planning om dit jaar uitgevoerd te worden”, zegt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer in Gazet van Antwerpen. “We proberen die zo veel mogelijk op elkaar af te stemmen en overlapping te vermijden. Omdat een aanbesteding enkele maanden tijd nodig heeft, is dat niet altijd mogelijk. Ook zijn er door het coronavirus een aantal werven wat later gestart. De werken zijn nodig en de hinder blijft beperkt tot een korte periode.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.