Nieuws Kempen Wegenwerken op twee plaatsen in Geel

Wegenwerken op twee plaatsen in Geel

Wegenwerken op twee plaatsen in Geel

GEEL – In de tweede week van de paasvakantie voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het wegdek van de Ring rond Geel (R14) en aan het kruispunt van de Retieseweg (N118) met de Castelsebaan. Op beide locaties blijft er steeds verkeer in de twee richtingen mogelijk.  

Het wegdek van de Westelijke Ring (R14) in Geel krijgt een onderhoudsbeurt tussen de rotonde met de Antwerpseweg/Pas (N19) en het kruispunt met de Kleinhoefstraat en de Eikenstraat. De weg krijgt er een nieuwe toplaag en nieuwe wegmarkeringen.

Daarnaast worden er ook onderhoudswerken uitgevoerd aan het kruispunt van de Retieseweg (N118) met de Retiebaan en de Castelsebaan. Hier wordt op het kruispunt de toplaag van het wegdek vervangen. Het vernieuwde wegdek zal op beide locaties het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

 Verkeer blijft mogelijk

De werken aan de Westelijke Ring beginnen op dinsdag 14 april en duren tot en met zaterdag 18 april. Er wordt steeds langs één zijde van de Ring gewerkt, zodat het verkeer op de andere kant kan blijven rijden over één rijstrook in elke richting

Aan het kruispunt van de Retieseweg met de Castelsebaan worden de werken ook kant per kant uitgevoerd, zodat er op de N118 steeds verkeer in beide richtingen mogelijk blijft. Alleen tijdens het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag zullen de zijstraten van het kruispunt enkele uren afgesloten zijn. De werken aan het kruispunt zullen drie dagen duren en zijn voorzien op dinsdag 14, woensdag 15 en vrijdag 17 april.

Weersgevoelig

Wel is het zo dat asfalteringswerken heel weersgevoelig zijn. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Corona

De aannemer zorgt ervoor dat maatregelen rond hygiëne en social distancing gerespecteerd worden zodat de werknemers in veilige omstandigheden kunnen werken.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer