Nieuws Kempen Werken E34 naderen voltooiing maar eerst nog weekend afgesloten

Werken E34 naderen voltooiing maar eerst nog weekend afgesloten

Werken E34 naderen voltooiing maar eerst nog weekend afgesloten

Foto: Mia Uydens

Foto: Mia Uydens

Van vrijdagavond 3 juli tot maandagochtend 6 juli is er geen verkeer mogelijk op de E34 richting Antwerpen tussen Beerse en Zoersel. Al het verkeer moet uiterlijk in Beerse de snelweg richting Antwerpen verlaten. Wanneer de weersomstandigheden het toestaan, wordt daar in de richting van Antwerpen een nieuwe toplaag asfalt aangebracht. Het is de laatste ingreep van het structurele onderhoud dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) er sinds maart uitvoert.

Tijdens de afsluiting volgt het verkeer naar Antwerpen tijdelijk een grote omleiding: het verlaat de E34 al in Turnhout (afrit 24 Turnhout-Centrum) en rijdt via de N19, het complex Geel-West en de E313 naar Antwerpen. De opritten richting Antwerpen van de complexen Turnhout-Centrum, Turnhout-West en Beerse zijn afgesloten net als de op- en afrit van complex Lille.

Wanneer de werken vlot blijven verlopen, zal de toplaag asfalt in de richting van Nederland begin volgende week worden aangebracht. Dat kan binnen de bestaande werfzone en dus zonder extra hinder voor het verkeer. De snelweg richting Nederland zal donderdag 2 juli ‘s morgens dan al volledig opengesteld worden. Het verkeer richting Antwerpen blijft nog even over de twee versmalde rijstroken rijden.

Weekend afgesloten
Vrijdagavond 3 juli vanaf 19u. wordt de E34 richting Antwerpen dan volledig afgesloten vanaf het complex Beerse (nr. 22) tot voorbij het complex Lille. Dat is noodzakelijk om de toplaag van het asfalt over de volledige breedte van het wegdek aan te leggen. Er is gekozen om de  definitieve toplaag  in de richting van Antwerpen ook pas helemaal aan het eind van het project aan te brengen om  te vermijden dat de nieuwe asfaltlaag al zou worden beschadigd tijdens de werken. Maandagochtend 6 juli om 5 u zal de autosnelweg weer worden opengesteld en zijn de werken afgerond.

Bij zware regenval of slechte weersvoorspellingen zullen AWV en de aannemer beslissen om de werkzaamheden naar een later weekend uit te stellen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer