Nieuws Kempen Westelse chef Thijs Vervloet genomineerd voor Young Chef 2016

Westelse chef Thijs Vervloet genomineerd voor Young Chef 2016

Westelse chef Thijs Vervloet genomineerd voor Young Chef 2016

Restaurant_Colette_(31)Thijs Vervloet, chef bij Colette in Westerlo, is een van de tien chefs uit de Benelux die kans maakt op de titel S.Pellegrino Young Chef 2016. Hij neemt deel aan de Benelux-finale die zal plaatsvinden op maandag 23 mei in Antwerpen. De winnaar van deze regionale finale wint een ticket richting de wereldfinale in oktober in Milaan.

De internationale wedstrijd gaat op zoek naar de beste jonge chef ter wereld en wil opkomend talent stimuleren. De kandidaten aan de culinaire wedstrijd zijn niet ouder dan 30 en werken minstens een jaar als chef, souschef of chef de partie in een restaurant.

Competitief
De 26-jarige Thijs Vervloet opende dit jaar met zijn zus Sofie zijn eigen restaurant Colette in de Sint-Lambertusstraat in Westerlo. Hij studeerde aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde en volgde aansluitend bijkomende opleidingen. Nadien leerde hij de knepen van het vak in onder meer Hof ter Hulst in Hulshout en ’t Fornuis en ’t Zilte in Antwerpen. Tijdens de regionale finale zal hij als signature dish duif in koolblad met eendenlever serveren aan de vakjury. Het gerecht staat bij Colette op de kaart.

Thijs Vervloet: “Ik ken de wedstrijd, de filosofie, de impact. Zelf ben ik competitief ingesteld. Ik voel me klaar om aan deze wedstrijd deel te nemen. Ik wil mezelf profileren, op de kaart zetten, nieuwe contacten aanboren, me verder laten inspireren…”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer