Nieuws Kempen Wie wil een gratis energiescan?

Wie wil een gratis energiescan?

Wie wil een gratis energiescan?

Lab opstelling LED verlichtingStudenten van de opleiding Energietechnologie aan de Thomas More in Geel voeren de komende maanden energiescans uit in Kempense handelszaken om hun energieverbruik in kaart te brengen en het vervolgens te verminderen. Wie interesse heeft kan zich nog aanmelden. “Het is gratis”, benadrukt de hogeschool.

De energiestudie is een nieuw initiatief en kadert binnen het streekproject Kempen2020. Doel is om met de studenten het energieverbruik in verschillende soorten handelszaken in kaart te brengen en aanbevelingen te doen om de energiefactuur van deze handelszaken te doen dalen.

Twee fasen
In de eerste fase van het project worden geschikte handelszaken gezocht in Geel en omgeving (Meerhout, Laakdal, Herselt, Westerlo, Olen, Kasterlee, Retie, Dessel, Mol en Balen). Het begrip handelszaak wordt breed geïnterpreteerd: kledingwinkels, horecazaken, bakkerijen, lokalen van verenigingen… zijn welkom. Handelszaken die zich aanmelden voor het project, zullen na selectie onderverdeeld worden in verschillende categorieën op basis van bepaalde karakteristieken (bijvoorbeeld het gebruik van koelingen).

In een tweede fase van het project voeren teams van studenten energiescans uit in de deelnemende handelszaken. De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en vergeleken met gelijkaardige handelszaken. Deelnemende handelszaken krijgen advies en worden begeleid om hun energieverbruik te laten dalen. Op basis van de bevindingen stellen de studenten een top-10 van beste besparingsmaatregelen op per categorie. De resultaten worden voorgesteld op een evenement met alle betrokken partners.

Wie interesse heeft, kan zich hier melden.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer