Nieuws Kempen Wijnhandel schenkt 900 flessen aan ziekenhuispersoneel

Wijnhandel schenkt 900 flessen aan ziekenhuispersoneel

Wijnhandel schenkt 900 flessen aan ziekenhuispersoneel

MOL – Het moet niet altijd een wit laken zijn of een applausje, moet Wim Vanleuven hebben gedacht, de zaakvoerder van wijnhandel La Buena Vida uit Mol. Hij schonk 900 flessen rode en witte wijn aan het personeel van het Heilig Hartziekenhuis in Mol om hen een hart onder de riem te steken.

Ook bij La Buena Vida, dat eerder dit jaar nog de Molse Kei won, is het deze dagen stil. De wijnhandel haalt 80 procent van zijn verkoop bij de horeca, maar dat is voorlopig stilgevallen. Zaakvoerder Wim Vanleuven vond het daarom tijd om te zorgen voor een attentie voor de mensen die nu wel overuren draaien: het ziekenhuispersoneel. Hij vatte dus het plan op om de medewerkers van het ziekenhuis in Mol elk een fles wijn cadeau te geven. Verrassend misschien, als je je bedenkt dat medisch personeel er nu net zijn hoofd moet kunnen bijhouden. “Ik zie het vooral als iets wat die mensen mee naar huis kunnen nemen om daar even te ontspannen”, licht Vanleuven zijn idee toe. “Ik heb contact opgenomen met de ziekenhuisdirectie en die was meteen enthousiast.”

Brief

In een begeleidende brief richt La Buena Vida zich tot het ziekenhuispersoneel. “We vinden het onze plicht om op een bescheiden manier te mogen bijdragen aan jullie welzijn en werk. Wij hebben zeer veel respect voor de manier waarop jullie dagelijks met de huidige gezondheidscrisis omgaan. Onze economische problemen zijn klein bier vergeleken met de inspanningen die jullie elke dag opnieuw leveren voor ons allemaal. Daarom deze kleine bijdrage, als hulde en dank voor jullie inspanningen.”Vrienden voor het leven

La Buena Vida heeft een witte en een rode wijn geselecteerd, zodat de ziekenhuismedewerkers nog kunnen kiezen.

“De witte wijn is een Torre de Barreda, Amigos Airén 2018, Castilla. De Spaanse naam hoeven we zelfs niet te vertalen, maar is cruciaal in deze moeilijke tijden : ‘Amigos’. De rode wijn is een Vida de Moncayo, Garnacha 2018, Campo de Borja. Ook hier is de naam meer dan symbolisch : ‘Vida’ of ‘leven’. “

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.