Nieuws Kempen Willen Winnen Award voor Afval Alternatief

Willen Winnen Award voor Afval Alternatief

©Chris Stessens

Willen Winnen Award voor Afval Alternatief

DESSEL/HERENTALS – Afval Alternatief wint dit jaar de Willen Winnen Award van Jong Voka Kempen. De award gaat ieder jaar naar een bedrijf dat een mooi groeiparcours heeft afgelegd. De prijs werd uitgereikt tijdens de Dag van de Groeier in Frame21 in Herentals. Afval Alternatief won ook de publieksprijs.

“Het besef moet nog komen”, reageert Aart Van Oekelen van Afval Alternatief. “Maar dit is zeker een opsteker voor al onze medewerkers. We werken er met 50 elke dag keihard aan.”

Afval Alternatief bestaat deze maand precies 7 jaar. Het bedrijf krijgt voor zijn verjaardag nu een mooi cadeau. Voor het eerst, want het is ook de eerste keer dat Afval Alternatief aan een dergelijke wedstrijd deelneemt. Het wordt nu beloond voor zijn groeiparcours.

“Vandaag werken we met 20 vrachtwagens” weet Aart Van Oekelen. “We zijn begonnen in de Kempen met het ontzorgen van KMO’s in hun afvalstroom. Ondertussen hebben we klanten in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Ons bedrijf groeit nog exponentieel, dus de eerste zorg is op dit moment om alles te blijven behappen.”

Schoon

Tegelijk kijkt Afval Alternatief ook al verder, vooral in functie van het milieu.“Onze vrachtwagens voldoen nu al allemaal aan de EURO 6 norm. Maar we hebben ook de eerste stappen gezet naar LNG aangedreven wagens”, vertelt Van Oekelen.

Bijleren

Wat de award voor het Desselse bedrijf zal betekenen, is nog even afwachten. “Mogelijk leidt dit er toe dat bedrijven die ons nog niet kenden, nu ook van ons zullen horen”, denkt Aart Van Oekelen. “Ik kijk ook uit naar het Plato-traject dat we met deze award hebben gewonnen. Dat biedt ons de kans om ook weer andere bedrijven te leren kennen en mekaar te inspireren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.