Nieuws Kempen Willy Van Doorne overleden

Willy Van Doorne overleden

foto (c) Groep Willy van Doorne

Willy Van Doorne overleden

De Nederlands-Kempense ondernemer Willy van Doorne is maandag overleden. Hij was onder meer de oprichter van de Groep Willy van Doorne, waartoe heel wat auto- en vrachtwagenbedrijven behoren in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Willy van Doorne was ook de zoon van een van de oprichters van DAF. Van Doorne werd 80 jaar.

Willy (officieel Willem) Van Doorne is geboren in Eindhoven in 1939, maar hij woonde al geruime tijd in Schilde. De vervlaamste Nederlander is vooral bekend als oprichter van de holding met zijn naam: Groep Willy van Doorne.  Die spitst zich in de beginperiode toe op de automobielsector. Later breiden de activiteiten zich uit naar de bosbouw, bosbouwmachines en de wereld van de bouwspecialiteiten. Zo maken ook Salco in Westmalle en Sercomat in Arendonk, gespecialiseerde bedrijven in B2B handel in bouwgereedschappen, deel uit van de holding.

DAF, Mercedes, Iveco en Fiat worden de huismerken die de Groep Willy van Doorne International vertegenwoordigt op de Belgische en Luxemburgse markt. Onder de koepel is een hele resem DAF garages werkzaam, verspreid over Antwerpen, Kempen, Limburg tot aan Luxemburg.

Ook VDH Groep, met Mercedes-Benz garages in Mol, Herentals en Diest is onderdeel van de groep Willy Van Doorne.

Rudi Mertens, sales director van VDH reageert op het overlijden: “Zijn zakelijk inzicht, dat steeds van grote wijsheid getuigde en zijn warme sympathie die we mochten ervaren, zullen wij missen. Als zoon van een van de oprichters van DAF klinkt trouwens ook in Oevel-Westerlo bij de DAF fabriek, de naam Willy van Doorne als een klok.”

Made In Kempen zette zijn bedrijf enkele jaren geleden met een artikel nog in de kijker als wondernemer.

Willy van Doorne is maandag zachtjes ingeslapen in zijn woning in Schilde. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 7 maart in Schilde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.