Groene Truckwash Wilms Foto: Wilms

Wilms neemt ecologische truckwash in gebruik: “Regenwater wordt 100 procent gefilterd en gerecupereerd”

Wilms heeft als een van de eerste bedrijven in de regio een eigen groene truckwash in gebruik genomen. De zes vrachtwagens en zes bestelwagens worden gereinigd met regenwater, dat 100 procent gefilterd en gerecupereerd wordt.

Op het terrein van de Meerhoutse specialist in rolluiken en zonwering bevinden zich vier grote regenwaterputten die het water leveren voor de truckwash. Na gebruik wordt het waswater opnieuw 100 procent gefilterd en gerecupereerd. Wilms kiest bovendien uitsluitend voor biologisch afbreekbare zeepproducten.

“Duurzaamheid en respect voor het milieu staan centraal bij tal van beslissingen die we nemen. Ons bedrijf wordt gekenmerkt door een doorgedreven insourcing. Dit betekent dat onze eigen chauffeurs ‘s morgens de afgewerkte goederen leveren. In de namiddag halen ze dan weer grondstoffen voor de productie op. Zo kunnen wij de service naar de klanten beter bewaken en zijn we in staat om sneller te schakelen. Bovendien dammen wij op die manier het aantal vervoerskilometers zoveel mogelijk in”, legt CEO Erik Wilms uit. “Daarnaast gaat ook veel aandacht naar onze infrastructuur en gebouwen. Die spelen een cruciale rol op het vlak van de verticale integratie van de productieprocessen en het zo klein mogelijk houden van de ecologische voetafdruk van ons bedrijf.”

De installatie van de groene truckwash, die gebeurde door het Limburgse bedrijf Kathagen, kadert in een groter bouwproject van 8.000m² productiehallen en kantoren op de bestaande site in Meerhout. Het verwarmen en koelen van deze gebouwen gebeurt door middel van geothermie. Met deze investeringen gaat het schaduwmeestersbedrijf voluit voor een duurzame toekomst.