WIM SAS Wim Sas (r) op het podium.

Wim Sas van Wijnkennis behaalt prestigieuze titel

Wim Sas, oprichter van Wijnkennis, heeft de prestigieuze titel van Italiaanse Wijnambassadeur behaald op Vinitaly International Academy. Nooit eerder was een landgenoot erin geslaagd om de titel te behalen en wereldwijd droegen op 1 april slechts 358 personen deze titel.

Vinitaly, 's werelds belangrijkste beurs voor wijn en gedistilleerde dranken, biedt een uniek platform ‘Vinitaly International Academy’ voor wijnprofessionals van over de hele wereld om hun expertise te tonen en zich te laten certificeren. Het behalen van de titel van Italiaanse Wijnambassadeur is een onderscheiding van uitzonderlijke prestatie en vereist een diepgaande kennis van de Italiaanse wijnindustrie, variëteiten, productiemethoden, terroir en geschiedenis. Gezien de uitgebreide kennis die vereist is voor deze erkenning, zowel theoretisch als met betrekking tot het herkennen van de druiven, ligt het slaagpercentage dan ook laag, i.e. rond de 30-50%.

Wim Sas heeft zichzelf gevestigd als een autoriteit op het gebied van Wijnkennis in België en heeft met zijn bedrijf, Wijnkennis, een reputatie opgebouwd voor uitmuntendheid en toewijding aan het bevorderen van de wijneducatie. Hij gaf jaren les in de opleiding Wijnkenner-Sommelier in DTL van Herentals en geeft momenteel wijnopleidingen aan HiK en organiseert zelf opleidingen rond Italiaanse wijnen, wijn en gastronomie (foodpairing) alsook instapcursussen voor de startende wijnliefhebber. Zijn passie voor Italiaanse wijnen heeft hem gedreven om deze mijlpaal te bereiken en zijn expertise verder te verfijnen.

"Het behalen van de titel van Italiaanse Wijnambassadeur op Vinitaly International Academy is een ongelooflijke eer", aldus Wim Sas. "Het vertegenwoordigt niet alleen mijn persoonlijke toewijding aan het vak van wijn, maar ook de erkenning van de Italiaanse wijnscene op internationaal niveau. Ik ben vastbesloten om mijn kennis te blijven delen en anderen te inspireren in hun ontdekkingsreis door de wereld van wijn."