Nieuws Kempen Wimec presenteert zich Coronaproof

Wimec presenteert zich Coronaproof

Wimec presenteert zich Coronaproof

TURNHOUT – Wimec, het Event Centre aan de Everdongenlaan in Turnhout, is officieel heropend. Achter de gesloten deuren is het de voorbije maanden één en al bedrijvigheid geweest bij Wimec. Het maakt sinds enkele maanden deel uit van de PFL groep en heeft de voorbije periode tijd en middelen geïnvesteerd in manieren om binnen coronamaatregelen events en grote meetings te organiseren.

Tientallen Belgische eventbureaus komen bij Wimec kennis maken met de verscheidene mogelijkheden die het bedrijf en het gebouw bieden voor het organiseren van events. Daarbij speelt afstand een belangrijke rol in dit corona-tijdperk. “We hebben bijvoorbeeld een virtueel platform, dat vergaderen van op afstand mogelijk én aangenaam maakt”, vertelt Dominic De Gruyter van PFL en Wimec. “Het is een enorm verschil met Zoom of Teams. Hier lijkt het bijna of je echt naast elkaar zit. Vanuit dat platform zijn ook verschillende break-outs mogelijk om in kleinere groepen met elkaar door te praten.”

Clean

Wimec heeft voortaan ook een nano-filter in huis. Dat is een gesofisticeerde luchtfilter die heel kleine deeltjes uit de lucht filtert. “Het is het soort filter dat ook wordt gebruikt in clean rooms of operatiekamers”, weet De Gruyter. “Hij is fijn genoeg om ook de Covid-deeltjes tegen te houden.”

Daarnaast toont Wimec voorbeelden van de audiovisuele mogelijkheden die het in huis heeft. Dat zijn onder meer een groot scherm voor presentaties, een 360-graden camera, handig voor bijvoorbeeld virtuele rondleidingen, en een studio met green key, waarbij het mogelijk is om de groene wand te vervangen door beeld naar keuze. Ook zijn er twee studio-sets waar het mogelijk is om gesprekken op te nemen en die bijvoorbeeld te streamen. Drone

“We hebben ook een drone aangekocht om luchtbeelden te maken”, vertelt Dominic De Gruyter. “Die levert beeld in 4K kwaliteit. We hebben het toestel bovendien getest toen het enkele dagen zo hard waaide en het beeld blijft ongelofelijk stabiel.”

Daarbovenop, en dat mag u letterlijk nemen, heeft Wimec ook een dakterras in gebruik genomen waar het mogelijk is om recepties en dergelijke te geven. Dat laatste zal natuurlijk pas echt tot zijn recht komen wanneer de coronaperikelen achter de rug zijn.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.