Nieuws Kempen Winfakt doet 50 scholen webwinkel cadeau

Winfakt doet 50 scholen webwinkel cadeau

Winfakt doet 50 scholen webwinkel cadeau

winfaktWinfakt uit Mol, gespecialiseerd in facturatiesoftware, lanceerde vorig schooljaar een aanbod naar scholen voor een gratis webwinkel met daaraan gekoppeld een facturatieprogramma. Vijftig middelbare scholen gingen daarop in. Ze zullen die nu gebruiken in het kader van een mini-onderneming of een ander project. “We willen leerlingen vertrouwd maken met e-commerce”, zegt Marc Jacobs van Winfakt.

Het project vloeit voort uit een initiatief dat al enkele jaren geleden is opgestart. “Dat hield in dat we leerlingen uit een economische richting lieten kennismaken met ons facturatiesysteem door het gratis ter beschikking te stellen. Daarmee kunnen ze hun boekhouding voeren, aan stockbeheer doen, hun kassa beheren.” Het aanbod loopt in samenwerking met uitgeverij Van In. Momenteel maken er twee- tot driehonderd Vlaamse scholen gebruik van.

Verbaasd over reactie
“We stellen vast dat e-commerce aan het boomen is en zaten hierover opnieuw samen met de mensen van Van In”, gaat Jacobs verder. “We hadden daarover ook een overleg met het overkoepelend orgaan van de katholieke middelbare scholen en daaruit vloeide het e-commerceproject verder. Het verbaasde ons dat er vanuit de scholen zoveel reactie op kwam.” Vijftig scholen over heel Vlaanderen gaan er nu vanaf 1 september mee aan de slag: leerlingen van het specialisatiejaar e-commerce en uit andere economische richtingen.

De leerlingen moeten de webshop volledig zelf opbouwen naar hun eigen verhaal en ook het achterliggende werk doen. “SEO, Google Adwords, de verzending van de producten”, somt Marc Jacobs op. “Ze moeten ervaren dat het meer is dan online wat spullen verkopen.” Uitgeverij Van In maakte een handboek bij het programma met ook opdrachten en taken.

Winfakt stelt zeventien mensen te werk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer