Nieuws Kempen Winterse warmte, made in Laakdal

Winterse warmte, made in Laakdal

Winterse warmte, made in Laakdal

LAAKDAL – In november 2020 besliste Glowbus om zijn pijlen te richten op de internationale markten. Sindsdien gaat het hard voor de fabrikant van exclusieve, ambachtelijke vuurkorven en kaarsenhouders uit Laakdal. 3 maanden later is Glowbus al actief in 9 landen en komen de eerste deals met andere continenten eraan.

De wereld loopt warm voor Kempische vuurkorven

Founders van het bedrijf, Andreas Ketels en Katrien Serroyen, brengen een ambachtelijke lijn met vuurkorven en kaarsenhouders op de markt. “Het is altijd onze ambitie geweest om met ons stukje Belgische ambacht wereldwijd mensen blij te maken”, vertelt Ketels. “De sprong naar de internationale markt was logisch en gepland.” Midden vorig jaar kwamen 2 investeerders, Andy Coomans & Daisy Nys, mee aan boord. Er volgde een marktonderzoek en een rebranding.

5 jaar in 3 maanden

Initieel zou Glowbus zich in het eerste jaar richten op de uitbouw van een Belgisch dealernetwerk, en de volgende 2 jaar op de buurlanden. “Dat draaide helemaal anders uit. De reacties in de markt waren overweldigend, en binnen de 3 weken wist Glowbus zijn netwerk in België in te kleuren. We kregen spontaan aanvragen  uit het buitenland.”

Nieuw atelier

Deze week heeft het bedrijf een contract gesloten met een distributeur voor de UK, en ook de USA vertoont sterke interesse. Dit maakt dat Glowbus op 3 maanden realiseerde waarvoor het bedrijf 5 jaar dacht nodig te hebben. Het bedrijf investeerde met nieuw verworven kapitaal in een sterke marketingmachine en een nieuw atelier in Heist-op-den-Berg.

“De nieuwe locatie is 10 keer groter dan ons vorige atelier, en zal hopelijk ook snel weer te klein zijn, al verwachten we dat dit nog wel enkele jaartjes zal duren.”

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Kempen
Kempen

Wie koopt de Reflex of de Cobra?

Er komt een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Discotheken. Op het bord is er plaats voor 22 legendarische discotheken uit het… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Kempen
Kempen

Wie koopt de Reflex of de Cobra?

Er komt een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Discotheken. Op het bord is er plaats voor 22 legendarische discotheken uit het… Lees meer

Geel, Lille
Geel

4 faillissementen in de Kempen

De Rechtbank van Koophandel in Turnhout heeft deze week 4 faillisementen uitgesproken. Schuldeisers kunnen binnen de termijn van 30 dagen… Lees meer