Nieuws Kempen Witte raven en schapen met 7 poten?

Witte raven en schapen met 7 poten?

Witte raven en schapen met 7 poten?

schaap 7 potenHeel wat vacatures in ons land raken niet ingevuld. Volgens Stijn Baert, econoom UGent, ligt het grote probleem bij de mis-match tussen het onderwijs en de noden van de arbeidsmarkt. Ook de waarde van professionele begeleiding bij de zoektocht naar de juiste kandidaat wordt te vaak onderschat. Professionele begeleiding bij de zoektocht naar de juiste kandidaat is van onschatbare waarde, op voorwaarde dat u als werkgever kunt rekenen op een partij met kennis van zaken. Ine Meeussen van Ufinity geeft enkele tips.

  • Kies voor een specialist: die is dagelijks bezig met het uitbouwen van een netwerk van een specifieke doelgroep, hij bouwt een ruime kennis op en kan meteen linken leggen waar nodig.
  • Vraag meer informatie over de concrete manier van werken; worden kandidaten effectief gescreend of worden CV’s louter doorgestuurd? Hoe is hun aanpak naar kandidaten en vooral, hoe vinden zij de kandidaten?
  • Stel technische vragen aan de persoon die voor u de selectie ter harte neemt: zo analyseert u zelf of uw contactpersoon in staat is om het juiste profiel te zoeken, te screenen en te testen.
  • Vraag naar een duidelijke en concrete rapportering; blijf op de hoogte van uw dossier bij uw selectiepartner tijdens de procedure, vanaf de start van de zoekopdracht tot en met het leveren van de juiste kandidaat.
  • Check de echte betrokkenheid: in hoeverre is uw contactpersoon, de selectiepartner, begaan met het invullen van uw vacature? Voelt u zich een nummer of staat persoonlijke aanpak centraal.
  • Start met een “white paper”: kies voor een partner die in staat is om van scratch een vacature mee op te stellen, rekening houdend met de gevraagde competenties, juiste persoonlijkheid e.a.; zo test u meteen of ze uw verhaal goed begrepen hebben.
  • Kennis van de arbeidsmarkt: dit is niet uw core business, maar wel deze van uw selectiepartner. Gaan zij mee in het verhaal van het schaap met 7 poten of bekijken zij uw vacature met een kritische blik en geven ze concreet advies en eventueel tegenwerpingen zodat de zoekopdracht sneller ingevuld kan worden?

 

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Hasselt, Herentals
Hasselt

Motmans en Partners realiseert overname

HR-dienstverlener Motmans & Partners, met kantoren in Herentals, Antwerpen, Hasselt, Diegem, Eindhoven en Lommel, heeft Plug.in Office overgenomen. Het Hasseltse bedrijf… Lees meer

Sector
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer