Nieuws Kempen Wondernemer Dirk Goris, Ac|s Accountants en Belastingconsulenten

Wondernemer Dirk Goris, Ac|s Accountants en Belastingconsulenten

Wondernemer Dirk Goris, Ac|s Accountants en Belastingconsulenten

Foto: Dirk Goris.

In april 1975 werd Ac|s Accountants en belastingconsulenten opgericht. Sindsdien beheren ze met verve de administratie van kleine tot middelgrote ondernemingen, maar evengoed die van starters en grote bedrijven. Ook de rol van betrouwbare gesprekspartner en adviseur neemt het Kempense bedrijf dagdagelijks op. Ac|s wordt vandaag door negen partners bestuurd. De vestiging in Ravels wordt door Ronny Luyten, The Thoai Nguyen, Vicky Bayens, Kelly Noels en Yves Krieckemans geleid. Dietmar Van Dyck en Geert Van Dyck staan in voor het kantoor in Herentals, Roel Fleerakkers in Hoogstraten. In Turnhout is geen vennoot aanwezig. Dirk Goris neemt de leiding in Mol op zich: “Sinds 1997 ben ik bij Ac|s in loondienst begonnen, meteen nadat ik mijn schoolcarrière voltooide. In 2006 ben ik vennoot geworden en gestart met het kantoor in Mol.”

Alle troeven in huis

“De groep heeft sinds het bestaan dankzij heel wat overnames een geleidelijke groei weten te realiseren”, zegt Dirk Goris, accountant- en belastingconsulent in het Molse kantoor. “Het verhaal van Ac|s begon in Ravels met een handvol mensen. Vandaag zijn onze vijf vestigingen goed voor bijna honderd werknemers.” Aan de basis van die continue groeiperiode liggen de visie en waarden van het bedrijf. “Wat bij ons primeert, is een persoonlijke aanpak. We zijn er van overtuigd dat het voor een betere relatie met de klant zorgt en dus ook voor meer openheid.” Daarnaast streeft Ac|s voortdurend naar een lange termijnwerking met haar klanten.

Ook innovatie vormt een belangrijk stokpaardje. Zopas werd Ac|s Connect gelanceerd, inspelend op de noden van de klant. “We merkten dat klanten meer bezig zijn met hun zaak en sneller willen weten hoe het er voor staat. Het nieuwe programma laat enerzijds toe om documenten digitaal te bewaren en te raadplegen, anderzijds om de evolutie van het bedrijf continu op te volgen.” Met het digitaliseren van de eigen interne dossiers is het Kempense bedrijf eveneens volop aan de bak. “Stilstaan is achteruitgaan. We gaan al een hele tijd mee met de tijd, en weten er goed op te anticiperen.”

Personeel op één

Met een honderdtal werknemers heeft Ac|s een aanzienlijk personeelsbestand. “En daar investeren we dan ook voor de volle 100% in. We organiseren geregeld opleidingen met ervaren en sterke sprekers. Zij nemen onze medewerkers mee in de nieuwe ontwikkelingen.” In het privéleven wordt eveneens geïnvesteerd. “We streven naar een evenwichtige balans tussen werk en privé. Zo proberen we onze mensen dichtbij huis te laten werken, en zijn we flexibel in werktijden. Het is wat geven en nemen, maar er heerst hier een losse en familiale sfeer.”

Het voorbije jaar heeft Ac|s heel wat versterkingen weten af te werven van grotere Antwerpse kantoren. “Vaak horen we dat de verplaatsingen naar Antwerpen te belastend worden. We merken dat de Kempen meer en meer potentieel biedt. Met onze werking weten we een aantrekkelijke omgeving voor werknemers te creëren.”

Open toekomstvisie

Ac|s heeft de ambitie om geleidelijk verder te groeien met een open visie. “Er wordt zeker geen gigantische groei nagestreefd. Het gaat vooral om een organische groei in alle kantoren. We willen ons blijven focussen op de Kempense nuchterheid en mentaliteit.” Als er zich opportuniteiten stellen in de Kempense regio, dan zijn de partners van Ac|s evenwel bereid een open blik te hanteren. “Zolang het plaatje maar overeenstemt met onze visie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.