Nieuws Kempen Woningprijzen in provincie Antwerpen stijgen lichtjes

Woningprijzen in provincie Antwerpen stijgen lichtjes

Woningprijzen in provincie Antwerpen stijgen lichtjes

century 21In de provincie Antwerpen zijn de woningprijzen in 2014 met 1,4 procent gestegen tegenover 2013. Villa’s en appartementen werden respectievelijk 3,6 en 3 procent duurder. De prijzen van bouwgronden stegen met 7,6 procent. Volgens Century Benelux, de grootste vastgoedgroep van ons land, heeft de Antwerpse vastgoedmarkt goed standgehouden.

De prijs van een gezinswoning in Antwerpen bedroeg vorig jaar 274.000 euro (+1,4% t.o.v. 2013). Een villa kostte 425.000 euro (+3,6% t.o.v. 2013). Wie in 2014 een appartement kocht, betaalde daar circa 235.000 euro voor (+3% t.o.v. 2013). De gemiddelde prijs van een bouwgrond schommelde dan weer rond 239 euro per vierkante meter (+7,6% t.o.v. 2013).

Lappendeken
Walter Daem, vastgoedmakelaar en verantwoordelijke bij Century 21 voor de provincie Antwerpen: “Het gaat om gemiddelde prijzen en in een lappendeken als de provincie Antwerpen moet je daar natuurlijk voorzichtig mee zijn. De prijs van een woning wordt door tal van factoren bepaald: er is niet alleen de ligging in een doodlopend straatje of aan een drukke steenweg, maar ook de populariteit van bepaalde scholen of kinderdagverblijven spelen een rol in de prijszetting en maken de ene gemeente aantrekkelijker dan de andere.”

“We mogen zeker stellen dat de gezinswoningen het goed blijven doen in Antwerpen”, vervolgt Walter Daem. “Woningen met een prijskaartje boven 500.000 euro worden zeer kritisch bekeken en verkopen moeilijker. Niet zelden blijft dit soort panden een jaar of langer op de markt staan.”

2015 zal volgens Walter Daem niet van een leien dakje lopen voor de Antwerpse vastgoedmarkt. “Mensen denken nog meer dan vroeger na vooraleer ze effectief tot een aankoop overgaan. Ze wikken en wegen, en de prijs-kwaliteitsverhouding moet echt goed zitten. Als het op dat vlak wat minder is, gaat men onderhandelen om de prijs te drukken. Vandaar het belang om de woning onmiddellijk aan een correcte, scherpe prijs in de markt zetten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer