Nieuws Kempen WOODinc bouwt wereldprimeur in Orléans

WOODinc bouwt wereldprimeur in Orléans

WOODinc bouwt wereldprimeur in Orléans

WoodInc-kopie-300x210Bouwbedrijf WOODinc uit Retie begint eind volgende maand met de constructie van een kantoorgebouw in het Franse Orléans. “Het wordt de eerste combinatie van onze Structurez paal- en balk houtbouwstructuur en de Panobloc prefab gevelpanelen. Een wereldprimeur”, zegt zaakvoerder Eric Van de Heyning. “Dit project wordt voor ons een zeer belangrijke referentie.”

Het gebouw in Frankrijk biedt 2.500 vierkante meter aan kantooroppervlakte en de opdrachtgever is zelf een bouwfirma. “Die heeft voor ons gekozen vanwege onze snelheid, de prijs en de kwaliteit”, vertelt Van de Heyning. WOODinc heeft het Structurez houtbouwsysteem al sinds 2010 op de markt. Het zorgt voor een efficiënte en foutloze montage op de werf. De gelammelleerde balken worden tot op de millimeter voor gezaagd en op de werf verbonden met carbon-stalen connectoren. “Zelfs een niet-geschoolde arbeider kan overweg met dit meccanosysteem. Het enige wat hij nodig heeft, is een hamer.”

Goede combinatie
“Op de vakbeurs Batimat 2013 kwamen we in contact met Panobloc”, gaat Eric Van de Heyning verder. “Ze maken prefab sandwichpanelen waarin de isolatie zit verwerkt. Dat gaan we nu integreren in onze structuur en geeft een zeer goed resultaat aan een uiterst scherpe prijs.”

WOODinc stelde het concept voor op de recente Builty-beurs in Brussel en kreeg er zeer goede reacties op. “In Frankrijk zijn we in contact met een zeer grote speler. De realisatie in Orléans is cruciaal in de verdere bekendwording van ons nieuwe bouwsysteem”, besluit Eric Van de Heyning.

Het Turnhoutse bouwbedrijf heeft vijf commerciële mensen op de baan en doet voor de constructies en trainingen een beroep op zelfstandige monteurs.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer