Nieuws Kempen WoonLabo experimenteert met nieuwe woon- en leefvormen

WoonLabo experimenteert met nieuwe woon- en leefvormen

WoonLabo experimenteert met nieuwe woon- en leefvormen

wonen in turnhoutHet Antwerpse provinciebestuur heeft een financiële steun toegezegd aan het project WoonLabo. Hiermee wil Stadsregio Turnhout en enkele partners experimenteren rond nieuwe woon- en leefconcepten.

Bij het project worden administraties en mandatarissen van de gemeenten, (potentiële) inwoners, (her)starters en jonge gezinnen betrokken. Laatstejaarsstudenten van de opleiding ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen zullen een ontwerpend onderzoek uitvoeren op verschillende sites in de regio. De provincie Antwerpen steunt dit innovatieve project met een subsidie van 35.000 euro.

Veelzijdig wonen
Stadsregio Turnhout profileert zich als een woonregio die ‘veelzijdig wonen’ promoot. De ruimtelijke kansen en mogelijkheden worden hierbij nauw bekeken. Uit de bevolkingsprognoses blijkt dat het aantal inwoners in de stadsregio zal stijgen. Hierdoor krijgen nieuwe woonvormen en verdichting een plaats op de agenda. Onder de titel ‘WoonLabo Stadsregio Turnhout’ wil de organisatie verschillende doelpublieken stimuleren om te experimenteren rond nieuwe woon- en leefconcepten.

Het project loopt in samenwerking met AR-TUR, Kamp C en de Universiteit Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer