Nieuws Kempen Würth produceert nu ook stroom

Würth produceert nu ook stroom

Würth produceert nu ook stroom

TURNHOUT – Het bedrijf Würth Belux in Turnhout heeft 978 zonnepanelen op zijn dak laten installeren. Het bedrijf zal 90 procent van de lokaal geproduceerde groene energie zelf verbruiken.

Insaver, dochterbedrijf van Luminus, heeft de zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van Würth Belux in Turnhout. De zonne-installatie heeft een verwachte jaarproductie van 268.000 kWh. “Würth Belux zal ruim 90 procent van de geproduceerde groene stroom zelf verbruiken. Dankzij deze installatie wordt bovendien elk jaar 64 ton CO2 minder uitgestoten”, zegt Jan Pollaris van Insaver. Met de groene stroom wil Würth Belux haar ecologische voetafdruk verkleinen. “Als bedrijf en belangrijke werkgever in de Kempen willen we het goede voorbeeld geven op het vlak van duurzame ontwikkeling”, zegt Serge Vranken, CEO van Würth Belux.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.