Nieuws Kempen Würth toont eigen geschiedenis in Turnhouts Belux-hoofdkantoor

Würth toont eigen geschiedenis in Turnhouts Belux-hoofdkantoor

Würth toont eigen geschiedenis in Turnhouts Belux-hoofdkantoor

DSC_0076Würth Belux nv brengt de omvangrijke geschiedenis van de Würth Groep in beeld tijdens een historische tentoonstelling. Deze permanente expositie bij de Turnhoutse tak van de wereldwijde montagespecialist vertelt het levensverhaal van Reinhold Würth, met integratie van zijn passie voor kunst en cultuur. Samen met deze historische terugblik opende ook de expo met werken van zowel bewoners als gasten van zorgverlener Monnikenheide uit Zoersel.

De wortels van de internationale Würth Groep liggen in het Duitse Künzelsau, waar Adolf Würth in 1945 een eenvoudige schroevenhandel opstartte. Zeven decennia later telt het bedrijf meer dan 66.000 medewerkers in meer dan 400 Würth-bedrijven wereldwijd. De uitbouw van dit zakelijke imperium is het levenswerk van zijn zoon Reinhold Würth, die deze schroevenhandel uitbouwde tot een wereldwijd handelsbedrijf.

Schoonheid centraal
Würth en kunst gaan dankzij Reinhold Würth al meer dan 40 jaar samen. Kunst, cultuur en sociaal engagement maken dan ook onlosmakelijk deel uit van het bedrijf. Sinds vandaag slaan Monnikenheide en Würth Belux daarom de kunstzinnige handen in elkaar met een expo door zowel bewoners als gasten van het zorgcentrum.

In de loop der jaren groeide Monnikenheide uit tot een organisatie die met een verscheidenheid aan werkvormen steeds meer personen met een verstandelijke beperking en hun families ondersteunt. Naast openheid staat in Monnikenheide ook oog voor schoonheid centraal. Dat kunstzinnige aspect vertaalt zich in de architectuur van hun woon- en werkomgeving, maar ook in de werken die door hun bewoners en gasten worden gemaakt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer