Nieuws Kempen Stories Zaakvoerder werkt liever zelf met zijn handen
Kempen

Zaakvoerder werkt liever zelf met zijn handen

HERENTHOUT – Angelo Wauters is zaakvoerder van reclamebedrijf Text-It in Herenthout, maar heeft een verleden in de bouwsector. Werken met de handen, het bleef kriebelen. Daarom richtte hij een jaar geleden met zijn beste vriend Nick Vandyck Alu Wall op. “Bij Alu Wall doen we alles zelf.”

“Text-It bestaat veertien jaar”, vertelt Angelo Wauters. “Omdat we ook gevel- en lichtreclames plaatsen, is de link met bouwen nooit helemaal verdwenen. Ik heb een verleden in de schrijnwerkerij. Ramen en deuren plaatsen voor het bedrijf van mijn schoonouders.”

Die schoonouders schakelden Angelo wel eens in om een gevelbekleding te plaatsen, omdat ze vertrouwden op de fijne afwerking die Angelo leverde. “We hebben dat enkele keren in onderaanneming gedaan en ik ben verliefd geworden op dat product.”

Aluminiumprofielen

Dat product, dat is verticale en horizontale gevelbekleding in aluminiumprofielen. “Een hype op dit ogenblik”, weet Angelo. “Het heeft een tijdje geduurd voor de brochures op het bureau van de architect bleven liggen. De gevestigde architect heeft zijn eigen stijl, werkt met een beperkte groep aannemers, behouden hun concept. De nieuwe generatie architecten, ik noem ze de tendensarchitecten, laten hun mensen in contact komen met nieuwe bouwproducten.”

“Soms sla ik twee vliegen in één klap. Wanneer de klant voor wie we een gevel bekleden, ook een lichtreclame nodig heeft. Dan haal ik mijn andere visitekaartje boven. Maar dat is niet de focus, want we werken vooral voor particulieren.”

 

“Dit product vraagt veel aandacht en detailafwerking. Elke fout is zichtbaar. Daarom doen we het zelf en zijn we tevreden met één of twee projecten per week.”

Angelo Wauters

Angelo Wauters richtte met zijn vriend Nick Vandyck Alu Wall op. Ze plaatsen horizontale en verticale gevelbekleding met de aluminiumprofielen van Mato en van Renson. “Onze niche is een echt Belgisch product. Ik vind het wel fijn om dat te kunnen vertellen aan de klanten.”

Vertrouwen

De liefde voor de handenarbeid was de reden om met deze zaak te beginnen. “bij Text-It heb ik een topteam, dat ik volledig kan vertrouwen. Ik kreeg de vrijheid om mijn dagelijks leven in te vullen met iets dat ik zelf heel graag doe. Nick en ik doen zelf de verkoop, maken het ontwerp, calculeren en plaatsen zelf.”

Alu Wall is gevestigd op hetzelfde adres als Text-It, in de Atealaan in Herenthout. “Hier bouwen we op dit ogenblik een kantoorruimte en een showroom. De productieruimte is in Bouwel. Daar hebben we geïnvesteerd in machines.”

Kleinschalig

“We willen niet heel groot worden”, zegt Angelo. “Bij Text-It werken al zestien mensen. Alu Wall willen we kleinschalig houden. Nick en ik. We hebben nog een vacature voor een calculator.”

Angelo heeft nog een andere goede reden om ook het plaatsen zelf te doen. “Dit product vraagt veel aandacht en detailafwerking. Elke fout is zichtbaar. Daarom doen we het zelf en zijn we tevreden met één of twee projecten per week.”

Lange werkdagen

Liever met de handen dan achter het bureau. Maar ook Text-It moet blijven draaien. “Dat luk. Ik werk nog zestien uur per week voor Text-It, maar alleen nog om de montageploeg aan te sturen. Ik reserveer elke week al twee dagen voor Alu Wall. De andere dagen combineer ik beide bedrijven. Ik werk wel meer dan veertig uur. Er zijn werkdagen van veertien uur bij. Maar ik doe het graag en houd van die afwisseling.”