Nieuws Kempen Zaakvoerders Corsendonks Hof stoppen ermee na tien jaar: “Het is goed geweest”

Zaakvoerders Corsendonks Hof stoppen ermee na tien jaar: “Het is goed geweest”

Foto's: Bert De Deken.

Zaakvoerders Corsendonks Hof stoppen ermee na tien jaar: “Het is goed geweest”

OUD-TURNHOUT – Op 3 december 2023 draaien Erwin Blockx en Marc Willems hun laatste shift in brasserie Corsendonks Hof. Ze gaan daarna verder met hun bedrijf Coucke Huys, waarmee ze sinds de lockdowns ontbijten aan huis leveren.

“Het is goed geweest”, vatten Erwin en Marc kort en bondig samen waarom ze aan het einde van het jaar afscheid nemen van het Corsendonks Hof. “Ik ben nu negen jaar medezaakvoerder en was daarvoor al zeven jaar in loondienst”, vertelt Erwin. “Tijdens weekends, op feestdagen, alle avonden ben je aan de slag. Dat is eigen aan de horeca, maar we kijken toch uit naar een rustiger leven.”

Het huurcontract van het koppel loopt in december af. Ze beslisten om het niet te vernieuwen. “Een andere factor die meespeelde zijn de hoge kosten voor energie en personeel. Dit was een boerderij die in de jaren tachtig door de vorige eigenaar verbouwd is en aangekleed met stukken uit kastelen en kerken. Dat authentieke interieur is al veertig jaar ongewijzigd. Maar de stookkosten vandaag zijn wel hoog.”

Getrouwd en gewoond

In een zwart gat gaan Marc en Erwin in december niet vallen. “Tijdens de coronacrisis zijn we uit noodzaak begonnen met Coucke Huys. Daarmee leveren we ontbijt- en picknickmanden aan huis. Dat liep meteen als een trein, misschien ook dankzij de goede reputatie van de ontbijten in het Corsendonks Hof. Ondertussen is de horeca al lang terug geopend en gaat het nog altijd hard met Coucke Huys. We gaan verder met onze zaak vanuit ons pand in Turnhout.”

Het koppel kijkt met veel genoegdoening terug op de voorbije tien jaar. “We hebben hard gewerkt, veel meegemaakt, leuke mensen ontmoet. We zijn hier getrouwd en wonen boven de zaak. Ons personeel, vijf voltijdse medewerkers en een dertigtal flexi-jobbers en studenten, is familie geworden. We moeten hen ontslaan, maar hopen natuurlijk dat de zaak blijft bestaan. We beschikken hier over een geweldige locatie, een uniek interieur en in de zomer het mooiste terras van de regio.” µ

Naast de brasserie beschikt het Corsendonks Hof over drie feestzalen. “Alle geplande huwelijks- en andere feesten gaan door zoals gepland. Cadeaubonnen blijven eveneens geldig, na de sluiting ook bij het Coucke Huys.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.