Yvy Wils Het Routehuis Yvy Wils wordt amabassadrice van ‘De Route’, de fietsostrade F106 die wordt geoptimaliseerd. — © Provincie Antwerpen

Zaakvoerster Yvy Wils viert tweede verjaardag van Het Routehuis

Ontbijt- en eetcafé Het Routehuis in Westmeerbeek (Hulshout) bestaat twee jaar. Zaakvoerster Yvy Wils is inmiddels ook aangesteld als ambassadrice van de fietsostrade tussen Herentals en Aarschot.

Twee jaar geleden opende Yvy Het Routehuis in de Stationsstraat in Westmeerbeek. Na een tijdje vormde ze haar zaak om van koude bakker en koffiehuisje naar een ontbijt- en eetcafé. Klanten kunnen er ook steeds terecht voor een drankje. Het aantal bezoekers dat er een hapje komt eten, zit in stijgende lijn. “Dat zit dus helemaal goed”, zegt Yvy.

Naast de verjaardag van haar zaak heeft Yvy nog iets te vieren. De provincie Antwerpen maakte eind vorig jaar bekend dat ze, samen met de provincie Vlaams-Brabant, de fietsostrade F106 gaat optimaliseren. Het Routehuis ligt op dat traject. Yvy werd door de provincie Antwerpen gevraagd om ambassadrice te worden van ‘De Route’. In de toekomst zal ze dienen als een van de uithangborden in de communicatie rond het project. “Over een tweetal weken gaat de provincie daar zelf nog uitgebreider over communiceren”, zegt ze.