Nieuws Kempen Zeg het eens met een boeketje glas

Zeg het eens met een boeketje glas

Zeg het eens met een boeketje glas

Noor Springael is een gepassioneerde Kempische ambachtsvrouw en het creatieve brein achter het glaskunstmerk GLAS & GLAS uit Oud-Turnhout. Na een jaar biomedische wetenschappen te hebben gestudeerd, wilde ze haar leven een meer kunstzinnige richting geven. Noor deed een theoretisch ingangsexamen voor de restauratieopleiding aan de Antwerpse kunstacademie. Dankzij een welgeplaatste hint van een van de juryleden bij de academie, kwam ze in de glaskunst terecht. Deze opperde: “Jij bent van Mol afkomstig, dan ga je zeker starten in de richting Glas?” De ‘ja’ die ze gaf, was het begin van het avontuur dat aan de basis ligt van haar passie vandaag.

Na haar opleiding werkte Noor als glazenier bij een glas- in-loodatelier en niet veel later opende ze haar eigen winkel met atelier in Antwerpen. Toch nam haar glaskunstcarrière pas echt een sprong toen Noor haar eigen webshop GLAS & GLAS oprichtte. “Via de creatieve community Etsy verkocht ik een cactus uit glas, die het hoofdkantoor van Etsy uitriep tot favoriet van de webshop. Hierdoor kreeg ik zoveel exposure dat er bestellingen kwamen van over de hele wereld, voornamelijk uit Amerika.” Noor heeft de controle over het gehele proces – van het ontwerp tot de uitvoering tot het inpakken en versturen – en dat is voor haar het geheim van topkwaliteit en succes.

Glas-in-loodramen

Intussen is GLAS & GLAS uitgegroeid tot een plek waar je terechtkan voor een allround assortiment aan glaskunst zoals raamdecoratie, bloemen en spiegels. Ze creëert ook op maat gemaakte designs voor diverse klanten, maar ook vanuit haar eigen creativiteit ontstaan er prachtige kunstwerken. Dat kan gaan van kleine werkjes tot grote glas-in-loodramen met een geometrische insteek of een sierlijke touch.

Eén van haar stokpaardjes is het hergebruiken van glas uit oude ramen, deuren en koepels die ze verwerkt tot nieuwe glaskunstwerken. “Als restaurator gebruik ik traditionele technieken, maar ik beperk me niet tot traditionele ontwerpen. Ik zoek naar hedendaagse toepassingen van glas die een breed publiek aanspreken.” Dat is de kracht van deze creatieve onderneemster.

Zeg het eens met glasbloemen

Op de webshop van GLAS & GLAS staat een collectie met glasbloemen in verschillende uitvoeringen. Alle bloemen worden gemaakt uit restglas van grotere projecten of gerecycleerd glas. “Ik gebruik hiervoor de koperfolie- of Tiffanytechniek. De stengels worden gemaakt van oude koperen elektriciteitsdraad of messing. De bloemen worden gebrandschilderd en ingebakken op 630° C”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer