Nieuws Kempen Zelf dagverse melk tappen bij Den Boeradrie

Zelf dagverse melk tappen bij Den Boeradrie

Zelf dagverse melk tappen bij Den Boeradrie

RIJKEVORSEL – Bij het melkveebedrijf van de familie Adriaensen in Rijkevorsel staat een gloednieuwe melkautomaat. Maarten Adriaensen en Sanne Pemen verbreden hun kernactiviteiten met onder meer verkoop van producten en kinderfeestjes.

In het najaar van 2019 organiseerde Sanne de eerste feestjes op de boerderij. “Deze zomervakantie is er bijna elke dag één en we krijgen ook twee keer per week boerderijbezoek van verschillende groepen. Vroeger was er in elke straat wel een boerderij, nu zijn veel mensen nieuwsgierig om hier een kijkje te komen nemen. De feestjes bestaan uit een rondleiding op de boerderij, met onder meer eten geven aan de koeien en de kalfjes aaien, en boerenspelletjes.” De boerderij telt 280 dieren waarvan 150 melkkoeien.

Bij feestjes en bezoeken kwam regelmatig de vraag of het mogelijk was om melk te kopen. “Tijdens de lockdown kregen we ook meer berichten, mensen willen opnieuw lokaal kopen. Maar met onze melkinstallatie is het niet eenvoudig om een kleine hoeveelheid melk te tappen. Zo kwamen we op het idee om een melkautomaat te plaatsen. Daarvoor hebben we 11.000 euro geïnvesteerd.”

Een liter melk kost 1 euro. “Nadat het geld is ingeworpen, tap je zelf je dagverse melk. We doen dit niet om er rijk van te worden, wel om ons product op te waarderen. Als landbouwbedrijf moet je ofwel groeien ofwel je activiteiten verbreden. Zo gaan we ook nog ontbijt in de stal serveren en zelfgemaakt ijs verkopen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.