Nieuws Kempen Zes gebouwen krijgen 391 zonnepanelen: inwoners kunnen aandelen kopen

Zes gebouwen krijgen 391 zonnepanelen: inwoners kunnen aandelen kopen

Op het dak van de buitenschoolse kinderopvang in Kasterlee verschijnen ook zonnepanelen. — © Gemeente Kasterlee

Zes gebouwen krijgen 391 zonnepanelen: inwoners kunnen aandelen kopen

De gemeente Kasterlee laat dit jaar 391 nieuwe zonnepanelen plaatsen op het gemeentehuis, basisscholen De Vlieger en De Pagadder, op de kinderopvanglocaties van Kasterlee en Lichtaart en op de bib in Lichtaart. Via Campina Energie kunnen inwoners aandelen kopen.

Ook Kasterlee wil tegen 2030 de CO2-uitstoot met 40 % verminderen. Er komen daarom in totaal 391 nieuwe zonnepanelen op het gemeentehuis, basisscholen De Vlieger en De Pagadder, de buitenschoolse kinderopvang in Kasterlee en Lichtaart en op de bib in Lichtaart. “Alle zonnepanelen samen zorgen voor een opbrengst van 252.700 kilowattuur per jaar. Dat is het equivalent van het stroomverbruik van 72 gezinnen”, legt Rob Guns (CD&V), schepen van Duurzaamheid in Kasterlee, uit. “In de periode van 2017-2019 installeerden we al zonnepanelen op de daken van Sporthal Duineneind, Sporthal Tielenhei, Ligahof, het OCMW-gebouw, OC Lichtaart en de gebouwen van brandweer, Rode Kruis en technische dienst.”

De gemeente werkt voor het project samen met Campina Energie. Burgemeester Ward Kennes gaat verder, “In het kader van een samenwerking met het Vlaams Energie Bedrijf (VEB) maakte Campina Energie een interessant financieel plan op voor deze zes installaties”, schetst Ward Kennes (CD&V), burgemeester van Kasterlee. “Zoals bij hun andere projecten krijgen burgers daarbij de kans om via het aankopen van aandelen te participeren in de Kempense energietransitie en deel te nemen in de winst.” Op donderdag 27 januari vindt nog een online infomoment over de klimaatacties van Kasterlee plaats. 

https://aandelen.campinaenergie.be/kasterlee

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.