Nieuws Kempen Ziekenhuisnetwerk Kempen verstrengt bezoekregeling

Ziekenhuisnetwerk Kempen verstrengt bezoekregeling

Ziekenhuisnetwerk Kempen verstrengt bezoekregeling

REGIO – De ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen verstrengen vanaf woensdag 28 oktober gezamenlijk hun regelingen voor bezoekers en begeleiders. Behoudens uitzonderingen zal bezoek voor patiënten pas mogelijk zijn vanaf de 6e dag van opname. Begeleiders worden ook slechts zeer uitzonderlijk toegelaten. De Kempense ziekenhuizen willen hiermee vooral hun patiënten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen het coronavirus en verdere verspreiding tegengaan.

Het ziekenhuisnetwerk Kempen is het samenwerkingsverband tussen het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel, AZ Herentals, H. Hartziekenhuis Mol en AZ Turnhout. Omdat die ziekenhuizen naast de forse toename van het aantal covid-ziekenhuisopnames ook het aantal besmettingen zien toenemen bij ziekenhuismedewerkers, hebben de ziekenhuizen beslist om extra maatregelen te nemen voor bezoekers en begeleiders. Deze verstrengde bezoekers- en begeleidersregeling gaat in op woensdag 28 oktober in voor de ziekenhuizen in de vier gemeenten van Ziekenhuisnetwerk Kempen: Geel, Herentals, Mol en Turnhout.

Niet met symptomen

De Kempense ziekenhuizen benadrukken dat bezoekers of begeleiders met covid-symptomen of een recent risicocontact niet naar een ziekenhuis mogen komen. Dit kan de gezondheid van patiënten en medewerkers ernstig in gevaar brengen.

Minimaal bezoek

Kinderen van minder dan 18 jaar oud die in het ziekenhuis liggen, mogen alleen nog bezoek krijgen van de ouders of de wettelijke voogd. Op de materniteit is alleen bezoek toegelaten door de partner van de moeder. Palliatieve patiënten mogen bezoek krijgen volgens de afspraken die de behandelende arts met de patiënt maakt. Bij patiënten die langer dan 5 dagen zijn gehospitaliseerd wordt per ziekenhuis en per verpleegeenheid bekeken wat er mogelijk is.

Het aantal bezoekers wordt binnen deze regeling beperkt tot 1 persoon per dag. De hoofdarts kan hier een uitzondering op toestaan als de arts dit nodig vindt voor het welzijn van de patiënt.

Alleen naar consultatie

Daarnaast is het de bedoeling dat wie komt voor een raadpleging of onderzoek, alleen komt. Daarbij worden wel uitzonderingen voorzien voor patiënten van 75 jaar of ouder, patiënten met een mentale of fysieke beperking, een partner bij een raadpleging in het kader van een zwangerschap, ingrepen en onderzoeken met verdoving en bij een slechtnieuwsgesprek of op vraag van de arts. In die gevallen mag er maximaal 1 begeleider mee met de patiënt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer