Nieuws Kempen Zo maak je als bedrijf bewust voedselkeuzes

Zo maak je als bedrijf bewust voedselkeuzes

Zo maak je als bedrijf bewust voedselkeuzes

KEMPEN – Vzw’s Vormingplus Kempen en Voedselteams slaan de handen in elkaar voor ‘Kempense Kost’. Ze geven Kempense kmo’s duurzame voedingstips en verwijzen hen naar lokale producenten.

Thuis wordt steeds vaker gekozen voor lokale, gezonde en ecologische ingrediënten. Dat willen Vormingplus Kempen en Voedselteams doortrekken naar de werkvloer. “Wekelijks besteden we meer dan 20% van onze tijd op het werk”, aldus Katrien Loots van Vormingplus Kempen. “Logisch dat de omslag naar duurzame voeding ook daar moet gebeuren.”

De Kempense Kost wordt aan de man gebracht in een brochure met tien concrete en haalbare acties. Dat gaat van het promoten van kraantjeswater bij medewerkers tot het trakteren met lokale hapjes op bedrijfsfeestjes. “Bij elke tip vermelden we ook adressen van lokale producenten. Mooi meegenomen dat de bedrijven zo kleine handelaren in de buurt steunen.”

Het initiatief werd voorgesteld bij Orakel in Retie, producent van identificatieproducten voor evenementen. Zij werken samen met lokale traiteur Christels Keuken voor het aanbod van soep aan hun medewerkers. “Door gebruik te maken van lokale, eerlijke en biologische producten sluit haar visie hier perfect bij aan”, zegt zaakvoerder Dirk Spooren. “Bovendien is haar soep een succes bij onze collega’s!”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.