100 bedrijven overrompeld door kandidaat-werknemers

In de Hogeschool PXL was het donderdag over de koppen lopen. Zowat 2.500 studenten en actieve werkzoekenden bezochten er de standen van 100 Limburgse ondernemingen en organisaties. Daarmee was het Jobevent van PXL (in samenwerking met Voka Limburg) één van de meest populaire in de provincie. De brug slaan tussen onderwijs en de Limburgse bedrijfswereld is al enkele jaren het doel van de happening. Nodig, want volgens cijfers van de VDAB is het aantal vacatures voor hooggeschoolden vorige maand gestegen met 35,9 procent ten opzichte van januari vorig jaar. Wanted, die hogeschoolstudenten...

jobevent pxlEn was het niet om nu of later een sollicitatiebrief te versturen, de student konden op de beurs zich ook aanbieden om een stageplaats of praktijkpartner voor hun eindwerk te versieren. Een succes, zo bleek uit de lange wachtrijen om de standhouders te bezoeken.

Naast de tonnen aan vacatures die op de beurs gepresenteerd werden, konden de studenten zich tevens informeren over de opties om verdere studies te doen of om een eigen zaak te starten. Voor ieder wat wils dus. De toekomst van Limburg is verzekerd!