Nieuws Limburg 100 nieuwe jobs voor opknappen van auto’s

100 nieuwe jobs voor opknappen van auto’s

(Foto: Pexels)

100 nieuwe jobs voor opknappen van auto’s

VAB Fleet Services, een divisie van pechverhelper VAB, gaat samen met het Nederlandse bedrijf Koopman Logistics Group
een totaal nieuwe activiteit opstarten in Genk. In het gebouw dat vandaag nog door Nike wordt gebruikt, zullen vanaf oktober tot 25.000 voormalige lease- en huurwagens worden klaargemaakt voor verkoop. Daardoor worden dit jaar 60 jobs gecreëerd, op termijn zelfs 100.

Beide partners huren op het industrieterrein Genk-Zuid een terrein plus gebouw van samen ruim 100.000 vierkante meter. Momenteel slaat Nike er een voorraad sportschoenen op, maar weldra krijgt de locatie dus een totaal andere bestemming.
VAB Fleet Logistics en Koopman gaan er auto’s van autoconstructeurs, lease- en verhuurmaatschappijen opfrissen en klaarmaken voor verkoop. Er wordt ruim anderhalf miljoen euro geïnvesteerd in installaties voor de ‘refurbishing’: een wasstraat om auto’s te reinigen, apparatuur om koetswerkschade te herstellen en verschillende lakstraten. “Tweedehands wagens worden daarbij zo goed als nieuw”, zegt Geert Markey, CEO van VAB Groep. “We mikken op 50 tot 100 auto’s per dag. Dat moet gebeuren met 60 mensen. Op termijn kunnen we werk verschaffen aan 100 collega’s.”

Voor het Nederlandse familiebedrijf Koopman Logistics Group, dat een participatie neemt van 30% in VAB Fleet Logistics, zijn de eerste stappen op de Belgische markt. “In Nederland en Duitsland ontplooien we al gelijkaardige activiteiten, waarmee we inspelen op een sterk veranderende markt door de nieuwe distributiemodellen, online autoverkoop, de groei van private lease, leasing van tweedehandswagens en de consolidatie van dealers”, legt Willem Prinsen, CEO van Koopman Logistics Group uit. Hij voegt er tot slot aan toe dat ook nieuwe wagens die van het schip of de trein rollen, in Genk kunnen klaargemaakt worden en vervolgens aan de deur van de klant kunnen worden afgeleverd.

Reageer op dit bericht

Reacties

Brahim S. 2021-01-13 12:36:28

Hoi, wanneer en waar kan ik solliciteren?

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.