Nieuws Limburg 100 start-ups verkassen naar nieuwe stek

100 start-ups verkassen naar nieuwe stek

100 start-ups verkassen naar nieuwe stek

De zowat 100 start-ups van de Corda Incubator in Hasselt verhuizen tegen het eind van het jaar naar een ander gebouw op de Corda Campus. Daar komen ze terecht in een nieuwe inspirerende omgeving, tussen andere bestaande bedrijven.

De vroegere gebouwen van Philips – nu Corda A en B – werden twee jaar geleden al onder handen genomen. Daar komt nu aan de noordelijke zijde (tegen het station van Kieiwit) een uitbreiding bij voor co-working. “Het worden hippe, flexibele werkplekken voor zowel start-ups, scale-ups als grotere bedrijven”, zegt directeur Raf Degens van de Corda Campus. “We zorgen voor verschillende zones, zodat iedereen kan werken op een plek die op dat moment voor hem of haar het best past. Zo laat de stilteruimte geen telefoongesprekken of conversaties toe, terwijl de pitchruimte de ondernemers de kans geeft om hun ideeën uit te wisselen.”

Corda A en B worden op die manier ‘netwerkhallen’. “En precies dat is belangrijk voor start-ups”, zegt Tom Vanham, de CEO van LRM, de drijvende kracht achter het netwerk van incubatoren in Limburg. “Starters kunnen in deze omgeving gemakkelijk netwerken en partnerships of kruisbestuivingen aangaan met andere, meer doorwinterde bedrijven.
Het aanbieden van een aantrekkelijke werkomgeving is maar één ding.Extra inhoudelijke ondersteuning bieden is voor de start-ups een meerwaarde”, aldus Vanham.

Ondersteuning
Dat wordt dan weer het werk voor Marc Beenders, nu al Community Manager van LRM. Na het vertrek van Patrick Kestens bij Corda INCubator wordt het zijn taak om de start-ups ook inhoudelijk te ondersteunen. Steven Vandeput, burgemeester van de stad Hasselt, juicht de ontwikkelingen toe. “De incubator wordt ongetwijfeld de ideale kiemkamer voor nieuwe succesvolle bedrijven die op hun beurt Hasselt als innovatieve hotspot internationaal op de kaart zullen zetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.