Vandeput_200612_KH_02-300×200

1,2 miljoen voor nieuw fitnesscentrum in Hasselt

De Nederlandse investeringsgroep Baron Investments gaat samen met Theo Vermeeren, algemeen directeur van Bennies Fit 4 Life Benelux, zo’n 1,2 miljoen euro investeren in een gloednieuw fitnesscentrum in het centrum van Hasselt. “Vlak boven de MediaMarkt, waar vroeger Passage Fitness was, zal begin september de nieuwe Bennies Fit 4 Life opengaan,” zegt operationeel manager en Hasselaar Maxime VandePut. “Het wordt een prachtige high-end fitnessclub die alle comfort en ruimte biedt. Alles volgens een ‘all-in-formule’, met trainingsfaciliteiten, groepslessen, zwembad, drank, internettoegang, enzovoort. Een uniek concept voor ons land. Het doelpubliek dat we op het oog hebben, hecht veel waarde aan kwaliteit, hygiëne, flexibiliteit en comfort. We denken dat al deze facetten samen een niche in het huidige aanbod kunnen opvullen.” De nieuwe sportzaal zal beschikken over vernieuwende toestellen in diverse ruimtes, een zwembad voor aqualessen, baby- en peuterzwemmen, en meerdere zalen voor begeleide groepstrainingen, zoals Zumba. Er wordt gemikt op 1500 tot 2000 leden. “Zowel beroepsactieve particulieren als senioren en bedrijven, die formules kunnen aanbieden aan hun personeel,” legt VandePut uit. “De eisen liggen hoog, maar de drempel blijft laag.”

30 in 5 jaar
Bennies Fit 4 Life beschouwt Hasselt als een pilootproject, nadat al een eerste vestiging werd geopend in het centrum van Brugge. “Volgens het nieuwe concept in Hasselt, dat rond de jaarwisseling rondom een ‘wellnessplein’ zal uitgebreid worden met faciliteiten zoals een nagelstudio, kapsalon of kinderopvang, zullen we vervolgens overal in België nieuwe vestigingen openen,” aldus nog de manager. “We mikken op wel 20 tot 30 clubs in de komende 3 tot 5 jaar.”

De club in Hasselt wordt in de komende maanden nog helemaal verbouwd. “De werken starten op dit ogenblik. We kiezen voor een chique uitstraling met een hoogwaardige afwerking. De toestellen van Technogym zijn zowat de beste van de markt. De verbouwing én de toestellen samen vergen een financiële inspanning van ongeveer 1,2 miljoen.” Het nieuwe complex zal op termijn goed zijn voor een 10-tal vaste jobs. “De eerste reacties op onze vacatures zijn alvast overweldigend,” besluit Maxime VandePut.