12,3 miljoen voor innovatieve bedrijven in grensregio

Het Europees gesubsidiëerde programma Interreg Vlaanderen-Nederland maakt maar liefst 12,3 miljoen euro vrij om bedrijven in de grensregio te ondersteunen bij het vermarkten van innovatieve producten en diensten. Het geld is verdeeld over 2 projecten.

zorgrobotHet eerste heet Link2innovate en mikt op starters in de technologiesector. "Beginners in deze branche zijn onervaren in netwerken en hebben onvoldoende middelen ter beschikking," ervaren de initiatiefnemers. "Link2innovate moedigt daarom samenwerking aan tussen technostarters en gevestigde waarden, aan weerszijden van de grens." Er wordt ook ingezet op het stimuleren van spin-offs aan de universiteit. Er is voor dit project zo'n 2 miljoen euro in kas.

Meer dan 10 miljoen is er voor bedrijven die onderzoek en innovatie doen in de zorgsector. Het project CrossCare moet in de grensregio knappe ideeën stimuleren, bijsturen en versnellen die ouderen langer zelfstandig kunnen laten wonen en zich bezighouden. Een aantal 'proeftuinen' in deze sector slaan hiervoor de handen in elkaar.