13 bouwbedrijven al 10 jaar bekroond met Qualibouw-label

Qualibouw, een kwaliteitslabel voor KMO-bouwbedrijven dat zijn oorsprong vindt in Limburg, bestaat precies 10 jaar. Tijdens de zopas afgelopen bouwbeurs Bouwinnovatie werden om die verjaardag te vieren, 13 bedrijven gehuldigd die al sinds de oprichting van Qualibouw elk jaar de onderscheiding wisten te behalen (zie lijst onderaan dit bericht).

"Qualibouw maakt deel uit van de Belgian Construction Certification Association (Seco en WTCB), en is het keurmerk van het kwaliteitssysteem dat specifiek werd ontwikkeld voor het kleine KMO-bouwbedrijf," zegt coördinator Dirk Smeets. "Het label is specifiek ontwikkeld voor vaklui die hun klanten garanties durven geven over de kwaliteit van hun werk. Buiten het administratieve proces wordt het bedrijf ook doorgelicht op de geleverde kwaliteit op de werf, de klantenrelaties en de solvabiliteit."

Door de jaren heen werden intussen meer dan 500 labels toegekend, maar helaas ook heel wat bouwbedrijven hun label ontnomen. Momenteel voeren 130 bedrijven in Vlaanderen, waarvan 60% in de provincie Limburg, het Qualibouw-label.

De bedrijven die al hun 10de kwaliteitslabel behaald hebben zijn:

A. Peeters-Elens uit Lummen,
Baens afwerkingsbedrijf nv uit Kinrooi,
F&F stukadoorsbedrijf bvba uit Kinrooi,
Fastré Marc & zoon bvba uit Hasselt,
Franssen Peter-Jos plafonneerwerken bvba uit Overpelt,
Interstuc bvba uit Halen,
Jordens Jean-Paul uit Leopoldsburg,
Magdeleyns bvba uit Hasselt,
Martens bouwbedrijf bvba uit Sint-Truiden,
Penxten cv en sanitair bvba uit Alken,
Plessers bouwbedrijf bvba uit Riemst,
Schroeders bouwbedrijf bvba uit Zutendaal,
Splendid bvba uit Paal-Beringen.