Nieuws Limburg 1,4 miljoen om uw digitaal idee te testen

1,4 miljoen om uw digitaal idee te testen

1,4 miljoen om uw digitaal idee te testen

Limburgse bedrijven die hun processen willen digitaliseren kunnen hiervoor professionele begeleiding en een aanzienlijke subsidie krijgen. Daarvoor slaan Voka Limburg, Hogeschool PXL, UHasselt, T2 Campus, Sirris en Flanders Make de handen in elkaar. Bij Europa en Vlaanderen wordt hiervoor 1,4 miljoen euro losgeweekt.

Het project krijgt de naam Voka Digihub mee, en dient om Limburgse kmo’s te helpen met hun digitale transformatie. “Het doel is om een one-stop-shop te zijn waar bedrijven terecht kunnen met al hun vragen rond digitale technologie”, zegt Cathérine Dreesen, directeur Internationalisatie en Innovatie bij Voka Limburg. “We helpen hen met een actieplan op maat en geven hen toegang tot experimenteerruimtes om nieuwe technologieën te testen. Hiervoor zetten we een unieke samenwerking op poten met de Limburgse onderwijsinstellingen en technologiecampussen.”

In de Digihub kunnen kmo’s het antwoord gaan zoeken op vragen als: Hoe kan ik mijn voorraadbeheer optimaliseren met gebruik van sensortechnologie? Hoe kan artificiële intelligentie op onze financiële afdeling worden ingezet om falingsrisico’s en fraude te voorspellen? Kan game-technologie helpen om betere opleidingen aan te bieden? Enzovoort.

De experimenteerruimtes die ter beschikking worden gesteld, zijn gevestigd bij bestaande Limburgse kennisinstellingen. Voor de uitbouw en de werking van deze laagdrempelige digitale labo’s wordt voor Limburg 1,4 miljoen euro voorzien vanuit Europese en Vlaamse middelen. Kmo’s die er gebruik van maken kunnen tot 70% van de kosten laten subsidiëren. Voka Digihub mikt op een 100-tal participanten voor Limburg. POM-Limburg heeft zich al bereid verklaard om mee op zoek te gaan naar potentiële deelnemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.