bekaert2-300×200-1

140 nieuwe jobs in Lanklaar

De producent van golfkarton Soenen uit het West-Vlaamse Hooglede heeft de site van Bekaert in Lanklaar gekocht. Dat heeft Louis-Philippe Soenen aan de redactie bevestigd. Soenen investeert in Lanklaar ruim 85 miljoen euro, goed voor 140 banen.

De site van Bekaert in Lanklaar staat al ruim drie jaar leeg. Toen sloot de staaldraadproducent zijn deuren en kwamen ruim 130 werknemers op straat te staan. Nu krijgt de goed 18 hectare grote site een nieuwe bestemming. “Met deze investering komt een einde aan een economisch moeilijke periode voor Dilsen-Stokkem”, aldus burgmeester Lydia Peeters van Dilsen-Stokkem op TVL
“Aan de verkoop ging een periode van ruim een half jaar onderhandelen vooraf”, aldus Marcel Schouteden van het vastgoedkantoor InTrust, die de transactie begeleidde. Bedrijfsleider Louis Philippe Soenen zegt dat de vestiging in Limburg zal dienen als logistiek platform platform voor Nederlandse en Duitse klanten.
Soenen betaalt voor het terrein en de gebouwen zo’n 7,5 miljoen euro. Bovendien wordt er ruim 85 miljoen euro geïnvesteerd. De nieuwe fabriek zal operationeel zijn in 2012 en werk verschaffen aan 140 mensen in drie ploegen.

Soenen Golfkarton werd in 1964 door Louis Soenen-Detilleux opgericht als producent van kartonnen verpakkingen. In 1980 nam Louis Philippe Soenen de vlag van zijn grootvader over. Hij bouwde de onderneming uit tot een van de modernste producenten van golfkarton in Europa. Bij Soenen in Hooglede, in de buurt van Roeselare, werken 140 mensen. In 2009 werd in Frankrijk nog de producent van kartonnen verpakkingen Otor overgenomen. Soenen realiseert een jaaromzet van ongeveer 25 miljoen euro.