Nieuws Limburg 15 kandidaat-ondernemers krijgen kans van hun leven

15 kandidaat-ondernemers krijgen kans van hun leven

15 kandidaat-ondernemers krijgen kans van hun leven

Potentiële starters met een goed idee krijgen de kans om een intensief begeleidingsprogramma te volgen. Limburg Startup en Imec gaan concreet op zoek naar 15 kandidaat-ondernemers die, door het traject te volgen, sterker aan de start zullen staan bij de lancering van hun nieuwe bedrijf.

Mix & Match, zo heet het nieuwe programma waar Limburg Startup en Imec de schouders onder zetten. “De geselecteerde deelnemers (individuen, duo’s of trio’s) worden gestimuleerd om over verschillende sectoren en eigen interesses heen, te komen tot nieuwe, multidisciplinaire initiatieven”, zegt Marc Beenders, Community Manager van Limburg Startup (LSU). “Aan het einde van de rit gaan ze naar huis met een afgewerkt businessplan, een geolied team en bakken motivatie en zelfvertrouwen om hun start-up verder uit te bouwen.”

Waarom? “We zijn ervan overtuigd dat er heel wat geweldige ideeën bij mensen leven, maar dat ze er nu nog niet uitkomen omdat ze simpelweg niet weten waar te beginnen. Met Mix & Match zorgen we voor de juiste, professionele omkadering en helpen we de kandidaten om hun idee vorm te geven en uit te werken.”

Hoe? “De kandidaten kunnen rekenen op persoonlijke begeleiding en krijgen in acht intensieve sessies advies en tips van experts over hun businessidee en de mogelijkheden”, legt Marc Beenders uit. Voorkennis is niet nodig. “De enige vereiste is dat de ondernemersideeën zich situeren in één van deze drie domeinen: The Future of Retail, Smart Living in a Smart City en Wellbeing at Home and at Work.”

Het project loopt drie maanden en deelname is volledig gratis. De ideeën kunnen nu ingediend worden via de website.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.