rik_z-1

150 Limburgse bedrijfsleiders voor de klas

Tot einde volgende week zullen 150 Limburge bedrijfsleiders de rol van leraar op zich nemen. Ze gaan voor de leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs spreken over ondernemerschap en over het werken in een bedrijf. “Op die manier willen we hen ook helpen bij hun nakende studie- of beroepskeuze,” zegt Marc Beenders, projectmanager bij het organiserende VKW Limburg. “Het enthousiasme bij zowel de Limburgse scholen als bij de Limburgse ondernemers voor dit project is alvast erg groot.”

Niemand minder dan onderwijsminister Pascal Smet was voor het startschot van de actie te gast in het Lyceum en in Sint-Lodewijk van Genk. Hij woonde ook de eerste sessie live bij, waarna hij tijdens een rondetafelgesprek in debat ging met leerlingen van het technisch onderwijs en met Jo Nelissen, afgevaardigd bestuurder klimatisatiebedrijf ABN uit Bilzen én Jonge Creatieve Ondernemer Internationaal 2010.

Rik Zweegers, zaakvoerder Crème de la Crème, mocht de spits afbijten en sprak tijdens de eerste sessie voor 29 leerlingen Economie-Moderne Talen van het Lyceum te Genk: “Ik vond het een boeiende ervaring om rechtstreeks met de leerlingen in debat te treden. Op deze manier kun je je ervaringen delen en tegelijkertijd polsen naar de meningen van de leerlingen over het bedrijfsleven. Dit initiatief helpt een brug te slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven.”