eurotechpark HH

16 extra industriegebouwen in Houthalen-Helchteren

In het industriegebied Europark is de eerste kolom gezet van een nieuwe cluster bedrijfsgebouwen. Het Eurotechpark, zoals het project wordt gedoopt, zal 16 gebouwen voor kmo-bedrijven omvatten. Bouwheer is overbuur TCS (Timmers).

Het project bestaat uit acht bouwvolumes met elk twee industriële hallen en bijhorende kantoorruimte. TCS wil er een sfeervolle werkplek van maken, waarmee een nieuwe standaard in de industriebouw wordt beoogd. Er komt een centrale oprijlaan, groenvoorziening en voldoende parkeergelegenheid.

“We willen hiermee een beetje ingaan tegen de klassieke, ruwe industriebouw,” zegt Jan Timmers, projectleider bij TCS. “Industriegebouwen zijn plekken waar mensen werken, zij verdienen ook een mooi en aangenaam kader. Zo wordt het ook een prima visitekaartje voor het bedrijf.”

De eerste vier blokken worden tegen eind december 2017 opgeleverd, de overige volgen later. De panden zijn zowel te koop als te huur, in casco of volledig afgewerkt. Op dit moment zijn al vier van de zestien hallen verkocht.