2 dames bij 4 kandidaten voor Jonge Ondernemer

De populaire verkiezing van de Limburgse Jonge Ondernemer van het Jaar, georganiseerd door JCI, gaat naar de eindfase. Er zijn door de jury 4 finalisten geselecteerd die in de komende maanden zich verder kunnen profileren om op 16 maart 2015 tijdens de slotshow, de eindoverwinning binnen te halen. Opmerkelijk is dat er voor het eerst 2 dames zijn genomineerd: Karlien De Turck (Kaasbrik) en Veronique Houben (Airdeck) nemen het op tegen Yves Gonnissen (SEPS Pharma) en Bart Swinnen (Luminex). "Eén van hen zal als 'evangelist van het ondernemerschap' de titel van Yves Maes mogen overnemen," aldus commissievoorzitter Jan Gorissen.

Wie zijn de genomineerden?

karlien deturck- Karlien De Turck (1977) is opgegroeid in Zonhoven als dochter van voormalig gedeputeerde Johan De Turck. Ze startte haar professionele carrière bij Voka Limburg als Directeur Belangenbehartiging en werd daarna parlementair medewerker in het Europees Parlement. Sinds 2006 werkt ze in het familiebedrijf Kaasbrik in Herk-de-Stad, waar kazen worden geraspt en verpakt. Karlien staat er in voor de inkoop, logistiek, kwaliteit, IT, HR en administratie. Kaasbrik haalt een omzet van 27,5 miljoen euro (60% export) en telt 25 medewerkers.

VeroniqueHoubenNieuw- Véronique Houben (1976) komt uit Houthalen-Helchteren en is de dochter van bouwondernemer Ewald Houben. Ze stapte meteen na haar studies Marketing en Bedrijfseconomie (via een spontane sollicitatie) in het familiebedrijf. Vandaag is ze er mede-eigenaar. In 2008 richtte ze het zusterbedrijf Airdeck Buidling Concepts op, waarvan ze CEO is. Airdeck verkoopt slimme oplossingen voor duurzame gebouwen en heeft intussen ook vestingen in Nederland, Scandinavië, Mexico en Iran.

yves gonnissen- Yves Gonnissen (1978) komt uit Genk. Na zijn studies als bio-ingenieur en doctor in de Farmaceutische Wetenschappen, startte hij in 2002 zijn professionele carrière bij Janssen Pharmaceutica. Eind 2007 richtte hij SEPS Pharma op. Het bedrijf doet in opdracht van farmareuzen aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. In een dochterbedrijf produceert Yves Gonissen ook zelf farmaceutische vormen van nieuwe geneesmiddelen. Yves is de schoonzoon van voormalig Unizo-voorzitter André Remans.

bart swinnen.jpg.- Bart Swinnen (1978) is thuis in Noord-Limburg, maar woont in Hasselt. Als industrieel ingenieur Elektronica ontwikkelde hij al een effecten-generator voor de showbusiness. In 2002 stond hij samen met Jan Renckens aan de wieg van Luminex Lighting Control Equipment, dat de voorbije 12 jaar is gegroeid tot een gerespecteerd merk met een breed aanbod van apparatuur voor belichting en audio. De laatste 4 jaar wordt de uitbreiding versneld door de ontwikkeling van eigen, hoogtechnologische componenten. Het bedrijf is gevestigd in Hechtel-Eksel.