expoline vanishing spray

2 Limburgse bedrijven in selectie voor WK

De Rode Duivels zijn niet de enigen die vanaf volgende week op het WK voetbal in Rusland de Belgische eer verdedigen. Ook elf Belgische bedrijven zijn geselecteerd om producten te leveren. Daarbij ook 2 Limburgse firma's: Veldeman uit Bree en Expo-line uit Tessenderlo.

"Het WK is een prachtige internationale vitrine voor onze bedrijven", zegt Marc Lambotte, CEO van technologiefederatie Agoria. "De opdrachten zijn samen goed voor 15 tot 20 miljoen euro en zijn tot stand gekomen na enig lobbywerk door Agoria."

Limburg is sterk vertegenwoordigd in de delegatie. Expo-line uit Tessenderlo is leverancier van de zogenaamde 'vanishing sprays' waarmee de scheidsrechters de afstand van de muurtjes bij vrijschoppen aftekenen. Ook de holsters waarin de FIFA-arbiters hun spuitbus meedragen, is van Limburgse makelij.

Een tweede leverancier, die haast op elk groot sportevenement ter wereld aanwezig is, is Veldeman uit Bree. Vlak naast het Luzhniki-stadion heeft het Limburgse bedrijf 3 tijdelijke gebouwen neergepoot met een oppervlakte van ongeveer achtduizend vierkante meter. Mogelijk blijven ze na het WK staan voor permanent gebruik.