Nieuws Limburg 24.000 Limburgse bouwvakkers samen op verlof

24.000 Limburgse bouwvakkers samen op verlof

24.000 Limburgse bouwvakkers samen op verlof

Met een symbolisch ontbijt voor de ‘veiligste aannemers van Limburg’, heeft de Confederatie Bouw Limburg de start van het bouwverlof gevierd. Zo’n 24.000 bouwvakkers en bedienden ruilen tot dinsdag 7 augustus de veiligheidsschoenen voor teenslippers en de helmen voor zonnehoedjes.

“Er zijn de laatste jaren meer en meer inspanningen geleverd om de veiligheid op de werf te garanderen,” zegt Rik Mondelaers van de Confederatie. “En met succes. Het aantal ongevallen in de bouw daalt al jaren op rij, terwijl het aantal ongevallen in de privé in 2009 nog is gestegen.”

Op de werven van Vandereyt in Hasselt, Driesen in Bilzen en Huygen Vanende in Hasselt werden de bouwvakkers daarom getrakteerd op een stevig ontbijt en een t-shirt met ‘stevig gebouwd’ als opschrift. Directeur Mondelaers ging ook nog langs bij gedeputeerde van Economie Marc Vandeput om hem een ontbijtmand te bezorgen als dank voor de inspanningen die hij voor de Confederatie levert.

DC/KMe

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.